{:mk}CargoLogic Германија ја доби air operator certificate

{:mk} Поврзани со руската група “Волга-Dnepr” на германски воздух товар на превозникот, CargoLogic Германија (CLG) има добиено оператор сертификат од цивилното воздухопловство орган на Германија (Luftfahrt-Bundesamt, LBA). Компанијата CLG аплицирале за потврда на оператор, во последната година (се претпоставува дека сертификатот ќе биде издаден во април 2019), но поради различни причини неговите резултати

{:mk}Авиокомпанијата NordStar ќе бидат ангажирани во transportations на Боинг 767

{:mk} Авиокомпанијата NordStar во 2020 планови за да влезат во воздухот товар на пазарот, почна да функционира карго авиони Боинг 767-300F. Флота на руската регионални превозникот (100% во сопственост на MMC “Norilsk Никел”) можат да поднесат една до пет widebody авиони од овој тип. Прирачник NordStar разговарано со претставници на групацијата на компании “Kratos”, која […]

{:mk}Најголемиот воздух товар на превозникот, започна реструктуирање

{:mk} На најголемиот руски карго летови група “Волга-Dnepr”, кој се состои од AirBridgeCargo ерлајнс “Волга-Dnepr” и Atran, најави преструктуирање на своите активности. Причина за овој чекор е т.н. губење на профитабилноста поврзани со пад во глобалниот воздух товар пазари, со вишокот на располагање капацитет и оперативни проблеми. Во “Волга-Dnepr” рече дека околности “не им овозможи […]

{:mk}”Aviastar-TU” се фокусира на Кина

{:mk} Една година помина од тоа време, рускиот товар на компанијата “Aviastar-ТУ” (според EGRUL основач на ДОО “Stroyinvestproekt” и ДОО “Консултантска куќа “Дијалог”*) е овластена својот прв “странски автомобил” во Парк — среден опсег авион Боинг 757-200F (рег. број VQ-BKK). Пред тоа, на возниот парк оператор се состои само од четири руски товар Ту-204, два […]

{:mk}На товар падна во “воздушен џеб”

{:mk} Додека стапката на раст на глобалниот товар на пазарот е забавување во Русија, неговиот тома продолжи да паѓа. Оваа ситуација се случува во дел бидејќи на руската индустрија. Но, дури и во тековната животната средина, некои авио компании во земјата се во пораст. Значителен дел од стоката од превозници отиде со автомобил. Според Rosaviation, […]