{:mk}Воздухот товар пад за осмиот месец

{:mk} Побарувачката за воздух товар паѓа на осмиот последователен месец, според извештајот од страна на Меѓународното Здружение за воздушен транспорт (IATA). Во јуни 2019, глобалната промет падна за 4.8% споредено со истиот период минатата година. Според Здружението, главна причина за падот е трговска војна меѓу САД и Кина, која во јуни меѓународниот воздушен карго помеѓу

{:mk}Украина загуби во Либија, трета Il-76TD

{:mk} Вторник во Либија беше погодена од транспортен авион Ил-76MD на украинската авиокомпанија “Sievietes”. Ова е трета авиони од овој тип кои украински превозници се изгуби во небото над Либија за последниот месец. Информации за уништување на украински транспортен авион во Либија потврди на својата страница на Facebook Заменик Министерот за информатичко политика на Украина […]

{:mk}Украинската авиокомпанија загубија две Il-76 да Либија

{:mk} Бомбардирањето на 26 јули во Либија беше уништена од две транспортен авион Ил-76TD, во сопственост од страна на украински карго авиокомпании “Европа воздух”. По инцидентот, државата воздухопловна служба на Украина има суспендирала air operator certificate на превозникот. Според блог BMPD, авионот со регистарски број UR-СМС и UR-CRP беше погодена од летало штрајк за време […]

{:mk}UPS-от ќе ја испорача пакети од страна на беспилотни летала

{:mk} Американскиот гигант за Експрес испорака на товар и пошта, UPS-от, најави создавање на подружница за испорака на стоки со користење на беспилотни авиони ПРОЗОРЦИ Лет Напред. Според публикацијата Авијација Дневно, во есента оваа година, компанијата мора да биде заверена во согласност со стандардите на Дел 135. Дел 135 им овозможува на компаниите да работат […]

{:mk}Казахстанската компанија започна да дестинации карго авион Ил-18

{:mk} Нови казахстан компанија Ирма Воздух Услуга, која обезбедува услуги во областа на воздушниот товар, во средината на јули, започна летање на turboprop Il-18. Сето ова беше под знамето на приватна авиокомпанија Источно Крило. Додека превозникот се фокусира на воздухот брза помош, Ирма Воздух Услуга, имаат комерцијалните права за вооружените сили, ангажирани во набавка на […]

{:mk}IATA: Товар продолжува да страда како резултат на трговска војна на САД и Кина

{:mk} Според Меѓународното Здружение за воздушен транспорт (IATA), глобалната промет во мај 2019 намален за 3,4% во однос на истиот период минатата година. IATA да се припише на намалување на товарниот сообраќај е фактот дека оваа транспортниот сектор е показател на состојбата на светската економија и на повеќето сериозно погодени од економската downturns. Побарувачката за […]

{:mk}AirBridgeCargo добива првиот Боинг 777F во 2020

{:mk} Најголемиот руски товар на превозникот AirBridgeCargo (дел од групата “Волга-Dnepr”) ќе го добие првиот од трите нареди нови авиони Боинг 777F во 2020 Денес, превозникот има потпишано договор за закуп назад овие авиони од блискиот исток лизинг компанија DAE Капитал, подружница на Дубаи Aerospace Претпријатието. Ова ќе биде првиот авион од овој тип во […]

{:mk}Амазон воведе Премиер Воздух, уред за испорака на стоки

{:mk} Минатата недела на конференцијата Ре: Марс (Машинско учење, автоматизација, роботика и простор) во Лас Вегас Амазон го претстави својот најнов развој, летало hexacopter наменети за испорака на мали товари. Во моментот, Амазон не одредите точниот перформанси карактеристики на UAV, како и техничкиот прием на машини во работата и рутирачката табела. Сепак, знаеме дека Амазон […]