{:mk}Леонардо Хеликоптери ќе се стекнат со 100% од акциите на Швајцарската компанија Kopter

{:mk} Италијанскиот производител на Леонардо Хеликоптери ќе се стекнат со 100% од акциите на Швајцарската компанија Kopter (претходно познат како Marenco Swisshelicopter), ангажирани во развојот на лесно SH09 еден мотор хеликоптер. Затворање на трансакцијата, што беше склучен со инвестициска компанија Lynwood (поврзани, според РБЦ, рускиот бизнисмен Александар Mamut), се очекува во првиот квартал од 2020

{:mk}Хеликоптерот оператори на Русија завршува Советскиот флота

{:mk} Рускиот пазар на хеликоптер услуги се соочи со нов предизвик: тој треба да се движи постепено од работењето на хеликоптери, кои операторите, всушност, бесплатно, како Советскиот наследство, да се ажурира флота на авиони, кои ќе треба да се купи или закуп. Само таква промена за повеќе од 10 години, почнаа да прават авион индустрија […]

{:mk}ВИДЕО: S7 Авиокомпании не се плаши од конкуренција со “Aeroflot” и продолжува да се развива авионски во регионите

{:mk} Најголемата приватна авиокомпанија S7 Авиокомпании е развивање на неколку регионални бази на податоци и ја зголемува фреквенцијата на летови. На подалеку од Москва, повеќе нова флота на авиони се користи од страна на превозникот кој ви дава можност да заштедите на гориво и одржување на единствен долго правци, изјави ATO.ru форумот “Крилјата на иднината […]

{:mk}ВИДЕО: ВО Рига аеродром ќе се изгради нова инфраструктура за патници и ракување со товар

{:mk} Во наредните три до четири години Рига меѓународниот

{:mk}Во Иркутск започна лет испитувања четвртиот прототип на МС-21

{:mk} Започна лет тестови на четвртиот искусни рускиот авион МС-21-300. Првиот лет на авионот се одржа на 25 декември во аеродром на Иркутск авијација растенијата (IAP; филијала на Irkut Corporation). Летот времетраење е 1 час и 40 минути, тој помина на надморска височина од околу 3000 метри, при брзина од околу 500 km/h. Авионот беше […]

{:mk}Rosaviatsia дозволено да работат на Superjet 100 крило совети

{:mk} Rosaviatsia заверена хоризонтална (елиса) wingtips (saberlets) за авиони Superjet 100 (SSJ 100) произведени од компанијата “Sukhoi цивилните авиони” (SCAC). Првиот авион со оваа опција, производителот дал на наемодавател на STLC. Операторот на оваа машина, како што се очекува, ќе стане авиокомпанија Cherepovets “Severstal”. Превозникот забележува дека Superjet 100 c wingtips е важно да се […]

{:mk}Грчката превозникот Ellinair ќе се зголеми нивото на односите со Русија

{:mk} Грчката авиокомпанија Ellinair, првично создадени во интерес на водечките туристички компанија Mouzenidis Патување, е проширување на своето присуство во рускиот пазар. На крајот на септември 2019. авиокомпанијата има потпишано со Москва Vnukovo аеродром договорот за стратешки развој. За иднината на превозникот и Русија улога во овој процес кажано ATO.ru форумот “Крилјата на иднината — […]