{:mk}Авиокомпанијата “Украина-Aerolinas” има забранети летови

{:mk}

Министерството за транспорт на Украина од 5 октомври, суспендирани на air operator certificate на авиокомпанијата “Украина-Aerolinas” по катастрофата на товар На 12БК во близина на Лавов.

“Од редот на државната воздухопловна служба на Украина на 4 октомври 2019 бр. 1334 суспендиран од 00:00 на 5 октомври 2019, сертификатот на операторот на приватни акционерски компанија “Авиокомпанија “Украина-Aerolinas”, — стои во пораката.

Како што е наведено, истиот се издава врз основа на одлука на постојано оперативни Комисија за сертификација на оператори, организации и PLG, програмери и производители на авиони, образовни институции за обука на лет екипи во Украина, летот и технички персонал.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *