{:mk}E-commerce: нови предизвици за аеродроми

{:mk}

Според статистичките истражувања на глобалната обем на прекугранична трговија е во пораст на годишно ниво од околу 15%. Во согласност со истражувањето од страна на McKinsey & Company за 2017, околу 80% од прекуграничната B2C пратки се доставуваат од страна на воздушниот транспорт. Да учествуваат во растечкиот бизнис сакаат да не само авиокомпании но исто така и аеродроми. Сепак, специфичноста на e-Commerce пазар го диктира нови правила за неговата учесници.

Еден од приоритетите на Alibaba во наредните години — да се намали време на испорака за онлајн купување во светот до 72 часа

Како и поголем број на парцели имаат повисок просечен цел вредност, потрошувачите се бара поголема транспарентност, безбедност и брзина на испорака и ниски цени. Како што е наведено од страна на Заменик Директорот за меѓународен бизнис на “Пошта на Русија” Дени Ilin, според нивните проценки, во финалето пазарната вредност на стока за прекуграничната е-трговија е учеството на трошоците за целиот комплекс на логистички операции е за 17%, од кои само 8% е директно цена долги дестинации транспорт.

Побрзи, подобри, поевтини

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *