{:mk}”Iraero” се стави на ЗНД и на далечниот Исток

{:mk}

Производство изведба на “Iraero” за осум месеци од 2019 покажуваат дека обемот на карго авиокомпании се намалување како на пазарот во Целина. Падот беше 18% и достигна ниво од 2470 тони, од кои околу 280 тони — mail. Најпопуларните дестинации во овој случај, на линија на поврзување на регионалните центри (Иркутск, Yakutsk и Магадан) со места со ограничен транспорт пристапност. За Иркутск е град на Bodaibo (Иркутск oblast) да Магадан — Evensk (Магадан oblast), Markovo и Keperveem (двете во Chukotka АО).

Против оваа позадина, на авиокомпанијата се фокусира на развојот на превоз на патници. Значителен раст на тома беше постигнат благодарение на делумна промена на приоритети “Iraero” и поефикасно работење на Боинг 777, која во моментов се овозможи на авиокомпанијата да се развие долги дестинации дестинации. Во првите осум месеци од оваа година на летови MVL-услужен 2.2 пати повеќе клиенти од сите 2018 (кога превозникот служел околу 100 илјади луѓе).

На Боинг 777: од проблем до решение

Б-777-200ER, за кои превозникот во Паркот три, без редовна работа беа речиси два месеци порано оваа година. Сонце врати во активна служба само во Март, а во меѓувреме, според извршниот ДИРЕКТОР на Јуриј Lapin, развој на овој тип на авион е дозволено превозникот значително зголемување на волумен на патнички сообраќај.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *