{:sq}Lituanisht Avia Zgjidhje Grupi ka blerë Bluebird ngarkesave ajrore Nordike

{:sq} Lituanisht private multidisiplinare Avia Zgjidhje grup (ASG) njoftoi blerjen e Islandez, Bluebird ngarkesave ajrore Nordike (kodi IATA: BF). Blerje operator, me seli në Keflavik aeroport (kodi IATA: KEF), do të zgjerojë mundësitë e biznesit ASG si në të lagur qira (ACMI) dhe në fushën e transportit. Nevoja për të blerë Përvetësimi i Bluebird Nordike […]

{:sq}Bartës Sigma Airlines regjistruar në Kazakistan, e parë Boeing 747

{:sq} Kazakistan private ajrore Sigma Airlines i ka shtuar saj flotë të gjerë trupin e ngarkesave të avionëve Boeing 747-222B(SF). Në dhjetor 2019, ajo është plotësisht e regjistruar në regjistrin kombëtar të mjeteve ajrore civile, tha SHA “Aviacionit administratës së Kazakistan” (AAK-së). Rregullatori tha se B-747 ajrore Sigma ishte i pari makinë e këtij lloji, […]

{:sq}Air Francë filloi testimin funksionojnë bagazh traktor

{:sq} Air France në aeroportin e Toulouse Blagnac (Francë; IATA kodin TLS) ka filluar testimin e një funksionojnë traktor është projektuar për të ofruar Bagazhit të avionit. Për të punuar në test mode, makinë ka filluar më 15 nëntor. Bagazhi traktor ka të punës titulli i Autonom Traktit AT135. Ajo është e pajisur me makinë […]

{:sq}Beluga XL prodhuar nga Airbus certifikuar nga EASA

{:sq} Evropiane të sigurisë së aviacionit Agjencia (EASA) ka certifikuar specializuar të ngarkesave aeroplan të rritur kapacitetet e Beluga XL prodhuar nga Airbus. Beluga XL është krijuar në bazë të gjerë të trupit të aeroplanit A330-200 të sigurojë transport radhë të parë në interes të A350 program. Avionë të pajisur me Trent 700 motorët për […]

{:sq}E-commerce: sfida të reja për aeroporte

{:sq} Sipas statistikave të studimeve globale volumit të tregtisë tejkufitare është në rritje çdo vit me rreth 15%. Në përputhje me hulumtime nga McKinsey & Company për 2017, rreth 80% e ndër-kufitare B2C dërgesat janë të realizuara nga transporti ajror. Për të marrë pjesë në një rritje të biznesit të duan jo vetëm për kompanitë […]

{:sq}”Iraero” vënë në CIS dhe Lindjen e largët

{:sq} Prodhimi i shfaqjes “Iraero” për tetë muaj e 2019 tregojnë se vëllimi i ngarkesave ajrore janë në rënie si treg në Përgjithësi. Rënia ishte 18% dhe ka arritur në nivelin e 2470 ton, nga të cilat rreth 280 ton — mail. Më të njohura destinacione në këtë rast, linjë që lidh qendrat rajonale (Irkutsk, […]

{:sq}FOTO: e Tu-204 “Aviastar-TU” ka marrë një livre re

{:sq} Në Moskë e aeroportit Vnukovo, 12 tetor ishte parë e Tu-204 ngarkesave ajrore “Aviastar-TU” në livre re. Avioni me numër regjistrimi RA-64032 zëvendësohet tradicionale për ruse bartës është dritë gri me ngjyrë portokalli trim livre në ngjyrë blu dhe të bardhë. Përveç kësaj, trup i avionit e aeroplanit duket Cainiao. Cainiao Zgjuar Logjistikës Rrjet […]

{:sq}Ajrore “Ukrainë-Aerolinas” ka ndaluar fluturimet

{:sq} Ministria e transportit e Ukrainë nga data 5, pezulloi certifikata e operatorit ajror ajrore “Ukrainë-Aerolinas” pas katastrofës të ngarkesave Një-12БК pranë Lviv. “Me urdhër të shtetit të aviacionit shërbimit të Ukrainës, më 4 tetor 2019 nr. 1334 pezulluar nga 00:00 të datës 5 tetor 2019, certifikata e operatorit privat kompani aksionere “Ajrore “Ukrainë-Aerolinas”, — […]

{:sq}Pranë Lviv u rrëzua ngarkesave Një-12БК

{:sq} Tepricat nga Një aeroplan-12БК operuar nga ajrore “Ukrainë-Aerolinas” dhe GJATË rrugës nga spanjolle qytetin e Vigo në Stamboll, u rrëzua në mëngjesin e 4 tetor gjatë një ulje qasje në aeroport të ukrainës Lviv. Si pasojë e një aksident ajror pesë njerëz kanë vdekur. Mbi një aksident ajror penale rast është sjellë. Antonov an-12БК […]

{:sq}CargoLogic Gjermani marrë certifikatën e operatorit ajror

{:sq} Lidhur me rus e grupit “Vollga-Dnepr” gjermane e ajrit ngarkesave bartës, CargoLogic Gjermani (CLG) ka marrë një operator certifikatë nga autoritetin civil të aviacionit të Gjermanisë (Luftfahrt-Bundesamt, LBA). Kompania CLG ka aplikuar për certifikatës së operatorit në vitin e kaluar (ishte supozuar se certifikata do të lëshohet në prill 2019), por për arsye të […]