{:sq}AirBridgeCargo do të pista e mallrave duke përdorur teknologjinë e “Internetit të gjërave”

{:sq}

Më e madhe ruse e ngarkesave bartës AirBridgeCargo (pjesë e grupit “Vollga-Dnepr”) dhe ofruesit e qirasë, mirëmbajtjen dhe riparimit të aviacionit kontejnerë Unilode Aviacionit Zgjidhje të futur teknologjinë e “Internetit të gjërave” Internetit të Gjërave; IoT), e cila do të ju lejojnë për të ndjekur transportit të mallrave të dy në terren (në platformën në depo), dhe në ajër.

Sipas ajrore, kjo është menduar të malit të veçantë sensorë enë matëse dhe palatum Unilode përdorur për AirBridgeCargo Boeing 747 aeroplan. Sensorët që veprojnë në regjim të kursimit të energjisë Bluetooth (BLE v. 5.0.), jo vetëm do të përcjellë gjithë kontejnerët, por edhe për të lexuar mjedisit parametrat: temperatura, lagështia, drita dhe shoku efektet. Sipas ABC, teknologjia e re do të ofrojë 100% e transparencës në proces të largimit të ngarkesave.

Para prezantimit të një sistemi të ngarkesave ndjekja mbetet për të provuar sensorë dhe pajisje të instalimit në kontejnerë. Ju gjithashtu do të duhet për të instaluar lexuesit për të lexuar informacionin në vende të mallrave në tranzit (në depo dhe agjentët e trajtimit të mallrave). Ju gjithashtu do të duhet për të ndërtuar KJO infrastrukturë për efikas të transmetimit të sinjaleve.

Sipas Drejtorit të AirBridgeCargo Sergey Lazarev, në hyrje të IoT teknologjisë është veçanërisht e rëndësishme për transportimin e llojeve të veçanta të ngarkesave të tilla si, farmaceutike, si dhe për transportimin e kafshëve, etj.

Në korrik të këtij viti AirBridgeCargo në bashkëpunim me British partner bartës CargoLogicAir dakord me SITAOnAir për zbatimin e projektit të përbashkët me përdorimin e IoT. Ne jemi duke folur për një platformë të hapur që mundëson efikase të monitorimit të ndjeshme produktet farmaceutike në kohë reale gjatë fluturimit. Ndërsa kjo është vetëm një lloj zgjidhje në treg (ende për të monitoruar të prishet dhe temperatura e ndjeshme të mallrave të ishte e mundur vetëm në kushtet e aeroplanit dhe ngarkesave në terren).

Nga janari deri në tetor, AirBridgeCargo airlines rritja e saj e ngarkesave vëllime nga 3.5% deri 482 mijë ton.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *