{:sq}AirBridgeCargo merr parë Boeing 777F në vitin 2020

{:sq}

Më e madhe ruse e ngarkesave bartës AirBridgeCargo (pjesë e grupit “Vollga-Dnepr”) do të marrin para nga tre urdhëruar të ri të avionëve Boeing 777F në vitin 2020, Sot, transportuesi ka nënshkruar një marrëveshje për qira mbrapa këto avionë nga një i lindjes së mesme lizing kompanisë DAE Kapitalit, një degë e Dubai hapësirës Ajrore të Ndërmarrjes.

Kjo do të jetë i pari avionë të këtij lloji në flotën e AirBridgeCargo, i cili deri atëherë ishte përdorur vetëm një ngarkesë version i Boeing 747. Presidenti GK “Vollga-Dnepr” Aleksei Isaykin tha: “Marrëveshja me Dubai Ajrore Ndërmarrje shënon një moment i rëndësishëm në historinë tonë, ndërsa ne i mirëpresim të parë ngarkesave Boeing 777 aeroplan në flotën e saj. Këta avionë do të përkrahin strategjinë tonë të gjerë të diversitetit dhe modernizimit që do të na lejojë për të siguruar konsumatorët me kosto më efektive të prodhimit”.

Tranzicioni të dyfishtë-motor të gjerë të trupit Boeing 777F mund të shpjegohet nga fakti se Boeing nuk është marrë urdhra për katër-motor 747. Për herë të parë në lidhje me kalimin e re të aeroplanëve të tipit ngarkesave ajrore në pronësi të biznesmenit Aleksei Isaikin — ruse grupit “Vollga-Dnepr” (përfshin njëjtin emër të transportuesit, AirBridgeCargo dhe Atran) dhe Britanike ajrore CargoLogicAir (pjesë CargoLogic që Mbajnë), — fillova të flas vitit të kaluar. Pastaj, në shfaqje ajrore në Farnborough nënshkruar një marrëveshje të qëllimit për blerjen e 29 Boeing 777F e ngarkesave. Por pastaj ata të biseduar rreth planeve për të marrë pesë 777F për CargoLogic.

Aktualisht AirBridgeCargo flota përbëhet nga 19 Boeing 747 ngarkesave të avionëve. Ajo përfshin 13 Boeing 747-8F e fundit të gjenerimit, si dhe 4 Boeing 747-400ERF dhe 2 B-747-400F.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *