{:sq}Ajrore autobus fabrika

{:sq}

Letonisht ajrore RAF-Avia ka ardhur një rrugë të gjatë nga transportuesit për një ndërmarrje të vetme për të plotësisht i pavarur operatori. Dy vjet më parë, RAF-Avia, e specializuar në transportin e mallrave, me një mesatare të volumit deri në 5 t, hapi një biznes të ri segment — pasagjerëve dhe bën plane për mbushjen e flotës mainline reaktiv.

Historia e RAF-Avia fillon në vitin 1990, kur ajo u themelua nga një aviacionit njësi të Riga autobus fabrika (rīgas Autobusu Fabrika, RAF; ai ka punuar nga 1949 deri më 1998) për ofrimin e shërbimeve nga ajri i pjesët e këmbimit nga rajonet e tjera të BRSS në letonisht Kuvendit të mbjellë në Jelgava (40 km në Jug-Perëndim të Riga). 31 maj, 1991 nga Kievit për të Riga aeroport për këto qëllime arriti i pari avion An-26. Dhe dy muaj më vonë, dielli fluturoi saj fluturimit të parë Riga — Nizhniy Novgorod — Riga.

Në rrugën e suksesit

Pas kolapsit të Bashkimit Sovjetik dhe riorganizimin e fabrikës në dhjetor të vitit 1994, një ndarje e RAF-Avia ishte shndërruar në një shoqëri aksionare me e shtetit letonisht si një nga aksionarët. Kompania është fokusuar në kryerjen fluturime komerciale për të palës së tretë konsumatorët.

Deri në fund të 2017 RAF-Avia kryer 4,800 ton e ndryshme të ngarkesës, për 5 muaj 2018 — 2100 ton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *