{:sq}Ajrore “Aviastar-TU” dhe IFly zgjodhi për të techstop Abakan

{:sq}

Aeroporti ndërkombëtar i Abakan ka filluar bashkëpunimin me rus e ngarkesave ajrore “Aviastar-TU”. Në kryeqytetin e Khakassia për herë të parë u shërbyer nga Boeing 757-200F e këtij transportuesi. Abakan aeroporti vazhdon të zbatojë strategjinë e saj me qëllim që të rritet përqindja e të ardhurave nga transit techstop.

VS (numri i regjistrimit VQ-BKK) e ngarkesave ajrore “Aviastar-TU”, që vijnë nga Kinez Xinzheng aeroport (IATA kodin CGQ; provincën Henan) kryhet ditën e mërkurë, 3 tetor, në Abakan planifikuar tekhstop (në mes të dy aeroporteve, rreth 2.7 mijë km). Pas karburant pa procedurave për ngarkimin dhe shkarkimin e avionit hoqi në Novosibirsk Tolmachevo aeroport.

“Marrëveshja me “Aviastar-TU” janë të dizajnuara për strategjik afatgjatë për bashkëpunim pranimit dhe e lirimit të aeroplanit Tu-204, Boeing 757-200 me qëllim të karburantit”, tha ai ATO.ru Vyacheslav Rozhnov, Drejtori i Përgjithshëm i SHA “Abakan Aeroporti” (operatori i hub me të njëjtin emër). Sipas tij, programi i fluturime javore “Aviastar-TU” në Khakass aeroporti përfshin të paktën dy fluturime.

Abakan aeroport, që gjendet rreth 600 km në Lindje të Tolmachevo (Novosibirsk) dhe 300 km në Jug të Yemelyanovo (Krasnoyarsk), synon të bëhet një alternative këtë artikull kryesor Siberian aeroportet në përmbushjen e planifikuara teknike landings.

“Përparësitë kryesore të aeroportit Abakan në treg techstop është një gjeografike, cilësia e planare strukturat e aerodrome (rindërtim përfundoi në vitin 2014), konkurruese të çmimeve të lëndës djegëse dhe të veçantë zbritje për transit të techstop pavarësisht, kjo është një ndërkombëtare e fluturimeve apo të brendshme”, — tha Rozhnov.

Më herët në intervistë ATO.ru ai tha se Abakan aeroporti nuk është duke shkuar për të konkurruar me Domodedovo dhe Tolmachevo kushtet e shërbimit të të mirave: “Tani përballemi me një sfidë tjetër: për të gjetur një imazh në transportit të mallrave si kjo është tekhstop. Ne jemi duke shkuar për të rritur përqindjen e të ardhurave nga techstop tranzitit të ngarkesave fluturime.”

Përveç kësaj, ajër të ngarkesave transportuesit në aeroportin e Abakan për të drejtuar techstop në kryeqytetin e Khakassia është tërheqja e një pasagjer ajrore. Për shembull, që nga muaji gusht, zbarkoi këtu për të furnizohem chartered Airbus A319 e ruse bartës IFly. Në muajin e fundit të verës, kjo ajrore i ka plotësuar Abakan përmes 26 fluturime, në shtator — 28.

Disa muaj Airbus A319 ajrore IFly më shumë se pesëdhjetë herë zbarkoi në Abakan aeroport. Transportuesi do të vazhdojnë të fluturojnë për të techstop në kryeqytetin e Khakassia Vladimir Pochekutov / Dhënë nga SHA “Abakan Aeroporti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *