{:sq}Antonov ka konfirmuar për pezullimin e zhvillimit të Antonov An-132D

{:sq}

Presidenti i ukrainës kompanisë “Antonov” Aleksandër Donets konfirmuar në një intervistë me lokale Agjencia e lajmeve pezullimin e një nga më premtuese të projekteve të kompanisë — zhvillimin e një përditësuar drita transportit ajror Një-132D. Kjo makinë është krijuar në bazë të Antonov An-32 me urdhër të arabisë Saudite. “Megjithatë, për arsye që nuk kanë të bëjnë me Antonov, në arabinë Saudite nuk kishte një ndryshim të partnerit dhe procesi ishte ndalur”, — tha Donets.

Në zhvillimin e Një-132D u njoftua në shkurt të vitit 2015 pas nënshkrimit të marrëveshjes në mes të “Antonov” dhe Arabia kompanitë Taqnia Aeronautics dhe Mbreti Abdulaziz Qytetit për Shkencën dhe Teknologjinë (KACST). Fluturimi testet e reja mallrash filloi në pranverën e vitit 2017.

Në sajë të instalimit në motorët e aeroplanëve PW150A Pratt & Whitney Kanada payload Një-132 rritur nga 7.0 t, e Një-32 të 9.2 pra, është Supozuar se avioni do të përdoret për të dyja ushtarake dhe civile të transportit dhe misionet speciale.

Është supozuar se para 20 aeroplanë do të jetë e ndërtuar në Ukrainë dhe prodhimit të mëtejshëm, do të shkojë në arabinë Saudite, ku do të ndërtohej një të veçantë bimore. Serial prodhimi ishte planifikuar për në fund të 2021.

Donets shpjegoi se në fund të fundit Arabia ushtarake, e cila, siç pritet, mund të jetë një nisjen e konsumatorëve për Një-132D, vendosi që ata kishin nevojë për një tjetër makinë. Kreu i “Antonov”, tha se projekti nuk është e ngrirë, dhe kompania është në kërkim të një klient të ri. “Ne jemi duke kërkuar për konsumator dhe partner,” tha ai.

Më herët është raportuar se i pari Zëvendës i NSDC Sekretari i Ukrainës, Oleg Gladkovsky në akademinë ndërkombëtare të aviacionit ekspozita “Aeroindia-2019 i të cilëve” u diskutua me përfaqësues nga Ministria e mbrojtjes e Indisë promovimin e Një-132 në vend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *