{:sq}”Aviastar-TU” fokusohet në Kinë

{:sq}

Një vit ka kaluar që nga ajo kohë, ruse mallrash i kompanisë “Aviastar-TU” (sipas EGRUL themelues i LLC “Stroyinvestproekt” dhe LLC “Consulting, kompania “Dialog”*) ka porositur saj të parë “të huaj të makinave”, në Park — mesme-gamë të avionëve Boeing 757-200F (reg. numri VQ-BKK). Para kësaj, flota e operatorit përbëhej vetëm nga katër ruse mallrash Tu-204, dy prej të cilave i përkasin “Posta e Rusisë”.

Në gjysmën e parë të 2019, “Aviastar-TU” transportuar për 13.6 mijë ton ngarkesë, e cila është 11.7% më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Në nëntor të automjeteve, “Aviastar-TU” u bashkua me një të dytë, Boeing 757-200F (VQ-BPY), më parë të përmendur në linjën ajrore “Yakutia”. E treta Bordit të llojit të njëjtë (VQ-BBU) u largua në janar të këtij viti. Kështu, “Aviastar-TU” është bërë më e madhe e operatorit të ngarkesave Boeing 757-200 në aviacionin civil. Një i tillë aeroplan në ngarkesave version vepron ajrore “hekurt”, e cila filloi fluturimet komerciale në verën e vitit 2018.

Një zgjedhje e mirë

Zgjedhja ra mbi Boeing 757-200F për shkak të ngjashmërisë me Tu-204С, i tha korrespondentit të “transportit ajror review” komerciale Drejtori i “Avistar-TU” Victoria Donkoglov, duke shtuar se shumë njerëz nuk e bëjnë menjëherë të dalluar ata sy. Përveç kësaj, operacioni i lloj të ri nuk është kërkuar nga bartës të fortë ndryshimet në pajisje në këto avionë “Aviastar-TU” përdor të njëjtën ngarkesë paletë lloj PAG në shumën prej 15 copa (Tu-204С ngarkuar 13 paleta).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *