{:sq}Bartës Sigma Airlines regjistruar në Kazakistan, e parë Boeing 747

{:sq}

Kazakistan private ajrore Sigma Airlines i ka shtuar saj flotë të gjerë trupin e ngarkesave të avionëve Boeing 747-222B(SF). Në dhjetor 2019, ajo është plotësisht e regjistruar në regjistrin kombëtar të mjeteve ajrore civile, tha SHA “Aviacionit administratës së Kazakistan” (AAK-së). Rregullatori tha se B-747 ajrore Sigma ishte i pari makinë e këtij lloji, për kazake të aviacionit civil.

Sigma Airlines marrë avionë B-747 (lëshuar në vitin 1987; numri serial 23737), më parë fluturoi nën numrin e regjistrimit të N794CK Amerikane e ngarkesave ajrore Kalitta Ajrit. Në Kazakistan, sipas raporte të pakonfirmuara, ky avion marrë lokale numrin e regjistrimit të UP-B4702. Sipas AAK-së, të aeroplanit pritet të jetë i bazuar në Jug të Kazakistani në aeroportin e Shymkent.

Kazakistani është parë B-747 me qira deri në 2022 në një blank kompania nga emiratet e bashkuara arabe. Nga mesazhi i AAK-së, nënkupton se kjo makinë ishte e pestë për Sigma Airlines. Parku gjithashtu ka Il-76 dhe Airbus A300.

Çfarë është Sigma Airlines

Sigma Airlines operon me fluturime nga janari i vitit 2017 dhe përcakton AAK-së. Këtë e ngarkesave të operatorit të ka krijuar, me sa duket, në bazë të Ajrit Almaty airlines (tani certifikatën e operatorit ajror nuk ka). Ajrit Almaty ishte e kryesuar nga kreu aktual i Sigma Airlines Umirbek Kenesbayev. Kazakistan shtypit në përgjithësi tregon se Ajrit Almaty SHA ishte riorganizoheshin në LLP Sigma Airlines — kjo ka ndodhur në Mars 2018.

Umirbek Kenesbayev, diplomoi në Voroshilovgrad më të lartë të aviacionit në shkollë navigators. Ai ka shërbyer në detar i aviacionit, ishte valëvitja e Tu-22 Paqësorit dhe të detit të zi flotës, të aksioneve të mëdha. Z. Kenesbayev është edhe President i “Kazakistan avion të vogël.”

Më të zakonshme rrugët për të Filmuar Airlines — Lindje të mesme, Evropës, CIS, Afrika dhe Amerika e Jugut, janë të shënuara në faqen e internetit të transportuesit. Në mes të 2019. ajrore shpallën shpërndarjen e ndihmave humanitare për Sirinë dhe marrja e certifikatës nga EASA TCO (vendeve të Treta, Operatorët).

Vini re se Sigma shërbimeve të Kompanive në mbarë botën kompania shet Reem Stilin e Ajman (emiratet e bashkuara arabe). Ajo ka krijuar një ukrainas ajrore ZetAvia (e fluturimit të parë u zhvillua në korrik të vitit 2011; pesë në Park, në Il-76T/DT).

Në 2018-2019, gazetarët shkroi (për shembull) Sigma Airlines “të ndjeshme” fluturimi i kontradiktore Libi.

Të dy kompanitë ajrore të kalojnë bazë të tyre të avionëve në Aqaba (Jordan). Përveç kësaj, Sigma Airlines dërgon tërësisht në Sharjah (emiratet e bashkuara arabe), mesazhi i AAK-së.

Leave a Reply

Your email address will not be published.