{:sq}Beluga XL prodhuar nga Airbus certifikuar nga EASA

{:sq}

Evropiane të sigurisë së aviacionit Agjencia (EASA) ka certifikuar specializuar të ngarkesave aeroplan të rritur kapacitetet e Beluga XL prodhuar nga Airbus.

Beluga XL është krijuar në bazë të gjerë të trupit të aeroplanit A330-200 të sigurojë transport radhë të parë në interes të A350 program. Avionë të pajisur me Trent 700 motorët për prodhimin e Rrotullon-Royce.

Avioni mund të kryejnë fluturime në largësi deri në 4000 km në ngarkesë të plotë. Ajo është projektuar për të kryer ngarkesave peshojnë deri në 51 T. gjatësia e transportit është 63.1 m, një wingspan e 60.3 m, një lartësi prej 18.9 m, me një maksimum fluturim pesha e 227 T.

Fillimi i komerciale operimin e avionëve të këtij lloji është planifikuar për në fillim të vitit 2020, më Herët është raportuar se nga 2023 do të jetë nisur në të gjitha gjashtë makina të planifikuar për prodhim.

Si tha Atory në një komunikatë të shërbimeve të aeroplanëve Airbus e brezit të ri është menduar për t’u përdorur për nevojat e aeroplanit prodhues (për transport të pjesëve të aeroplanëve Airbus mbledhur në kompaninë e bimëve në Evropë, final Kuvendit linjat në Toulouse dhe Hamburg). Planet për shitjen e aeroplanëve të mallrave operatorët ose për sigurimin e automjeteve për transportin e ngarkesave të tepërt në interesat e individëve në këtë moment. Në vitet që vijnë të reja të aeroplanëve do të operohet në të njëjtin nivel me SHËN Beluga. Më herët është raportuar se nga 2025, pesë avionë të Beluga XL do të plotësisht të zëvendësuar versionin e mëparshëm — RË Beluga.

Avioni prodhuesi vuri në dukje rëndësinë e Beluga XL për zbatimin e Airbus industriale, strategjia për rritjen e prodhimit norma e — specifikimet e aeroplanit do të lejojë të transportit në aeroplan në të njëjtën kohë në dy pjesë të krahut të A350XWB (në Beluga ST në një kohë mund të lëvizin vetëm një tastierë të krahut të A350XWB).

E Beluga projektit XL është lansuar në nëntor të vitit 2014 në lidhje me rritjen e prodhimit normat e Airbus dhe nevojën për rritjen e kapacitetit në dispozicion. Shpërndarja e parë avioni mori një livre e “qeshur Kinë”, që u mbajt në qershor 2018.

Vazhde e gjashtë Beluga XL do të lejojë Airbus për rritjen e kapacitetit nga 30% : Airbus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *