{:sq}Bordi i Drejtorëve të Sheremetyevo miratuar në kohën e hapjes së tretë pistë

{:sq}

Bordi i Drejtorëve të Sheremetyevo miratuar me planin e Përgjithshëm të aeroportit deri në 2024, raportohet në më e madhe ruse e ajrit Liman. Pra, ka konfirmuar planet për të hapur në 2019 tretë pistë (pistë-3), e cila do të rrisë numrin e pistë operacionet nga 55 deri në 90 orë. Në vitin 2020 duhet të jenë të porositur hangar komplekse TLS-3 me aviacionit dhe baza teknike. Ajo do të përfshijë të paktën shtatë hangare për të mirëmbajtjes së mjeteve ajrore partner airlines, Parking të veçantë automjeteve për të trajtimit në tokë dhe shërbimet e aeroportit. Në 2022 pritet të hapë platformë të pistë-3 me Parking për 40 vende për avionë.

Hapja e pistës ishte e nevojshme në vendin e parë kreu i “Aeroflot” për zhvillimin e mëtejshëm të aktiviteteve të saj. Për shkak të vonesave në fillimin e një grupi ai madje kërcënoi se do të lëvizin disa operacione të një aeroporti në Moskë. Por tani nga Sheremetyevo edhe filluar të fluturojnë dhe një filial i “Aeroflot” — “Rusia”.

Në 2022 shtyrë hapjen e fazës së dytë të ngarkesave terminal “në Moskë mallrash” që mund të trajtojë 380 mijë ton mallra në vit. Më herët ishte planifikuar që të institucionit duhet të jenë ngarkuar në vitin 2020, Si shpjegohet ATO.ru në aeroport, aeroport master plani u miratua me rregullime për kushtet dhe parametrat e caktuara të objekteve “me të rishikuar parashikimet e udhëtarëve dhe transportit të mallrave, prioritetet dhe nevojat e kompanive ajrore, partnerët e biznesit, trendet e tregut”. Vendimi për shtyrjen e ka mandatin e dytë të fazës së terminal “në Moskë ngarkesave” për shkak të faktit se ekzistuese e ngarkesave të objekteve Sheremetyevo (aeroporti ka një operatori të shërbimeve ngarkesave dhe e-mail — “Sheremetyevo-Kargo”) mund të plotësojnë nevojat e kompanive ajrore në trajtimin e deri në 2022

Nën-ndërtimit të terminalit në përputhje me më parë njoftoi planet hapet në 2019 kapacitetin e terminalit C, e cila do të jetë e integruar me tashmë të ngarkuar nga terminali B, do të jetë 20 milionë persona/vit. Në fazën e dytë të ndërtimit në 2021, objekti do të zgjerohet nga një tjetër 10 milion banorë/vit.

Manuali i ajrit port miratoi pasqyrat financiare të Sheremetyevo aeroport për 9 muaj 2018, kompania. Të ardhurat e aeroportit rritur me 9.6%, për 23.3 miliardë rubla, Koston e shitjeve ka rënë nga 3.2% të FSHIJ 7.0 milion, dhe bruto fitimi është rritur nga 16.2%, për të 16.4 miliardë rubla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *