{:sq}E dytë Beluga XL në qiell: e fluturimit të avionit për të ngarkesave të tepërt

{:sq}

Evropian prodhuesit e aeroplanëve Airbus ka kryer testin e fluturimit të parë e shkallës së dytë, e specializuar e ngarkesave të aeroplanëve të rritur kapacitetet e Beluga XL, i projektuar për transportin e ngarkesave të tepërt.

Prodhimin e aeroplanëve Beluga XL vazhdon të zhvillohet siç ishte planifikuar, Airbus vendosur për të “siguruar të ardhmen” e brendshme rrjeti i transportit të kompanisë, dhe për këtë arsye shton një tjetër brez i ri airliner në flotën e saj.

Beluga XL është krijuar në bazë të gjerë të trupit të aeroplanit A330 të sigurojë transport radhë të parë në interes të A350 program. Avionë të pajisur me Trent 700 motorët për prodhimin e Rrotullon-Royce.

Avioni mund të kryejnë fluturime në largësi deri në 4000 km në ngarkesë të plotë. Ajo është projektuar për të kryer ngarkesave peshojnë deri në 53 T. gjatësia e transportit është 63.1 m, një wingspan e 60.3 m, një lartësi prej 18.9 m, me një maksimum fluturim pesha e 227 T.

Dielli do të jetë zyrtarisht vënë në përdorim në fund të vitit aktual, dhe nga 2023, gjashtë avionë të lloj të ri do të zëvendësuar flotën ekzistuese të Airbus A300-600ST Super Transportues (e njohur edhe si Beluga ST). Kjo, megjithatë, nuk do të thotë se me futjen e ri të avionëve në operacion epokën e Beluga ST do të vijë në një fund — e ardhmja e pesë avionë të këtij lloji në radhët e, aktualisht është duke u konsideruar.

Ndërsa programi Beluga XL është afruar certifikimit, Beluga ST vazhdon për të përmbushur përgjegjësitë e saj në fushën e transportit ajror. “Ata e dhënë e nevojshme të kapaciteteve, dhe për pak muaj do të arrijmë një fluturim kohë të automjeteve në 1000 orë,” tha Philip Szabo, kreu i subjektit të ri, Airbus Transportit Ndërkombëtar, që operon një flotë prej pesë avionë.

Ajo pritet që të dytë ajror prej një lloj të ri do të vihet në veprim në 2019, më Herët është raportuar se nga 2025, pesë nga këto makina do të plotësisht të zëvendësuar versionin e mëparshëm të Beluga ST (krijuar në bazë të ndërpritet A300 të gjerë të trupit). Megjithatë, testuar Beluga ST ende nuk e prish. e ngarkesave të tepërt transportuesit mund të vazhdojnë të fluturojnë për një tjetër 10 deri në 20 vjet, nuk është një mundësi për një të dytë të jetës.

Shpërndarja e parë e avionëve Beluga XL, i cili mori livre e “qeshur Kinë”, që u mbajt në qershor 2018 — aktualisht është përdorur në testet për pajtueshmërinë dhe verifikimin Evropian industriale rrjetet Airbus. E fluturimit të parë e të dytë të ngarkesave të aeroplanit, Beluga XL, emërtimi MSN1853, të mbajtur në 15 prill 2019 në Toulouse, në Jug të Francës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *