{:sq}E ngarkesave, ra në “ajër xhepin”

{:sq}

Ndërsa norma e rritjes globale të mallrave të tregut është ngadalësuar në Rusi, e tij, vëllime të vazhdojnë të bien. Kjo situatë ndodh pjesërisht për shkak të industrisë ruse. Por edhe në aktuale të mjedisit, të disa kompanive në vend janë në rritje.

Një pjesë e konsiderueshme e mallrave nga transportuesit shkoi në makinë.

Sipas Rosaviation, për gjashtë muajt e parë të 2019, vëllimi i mallrave të trafikut e ruse airlines zvogëlua nga 4.3% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar dhe arriti të 526,8 ton më shumë mallrash të qarkullimit ra nga 6.6%, për 3.5 miliardë ton.

Në valët e ciklik

Të intervistuar nga korrespondenti i “transportit ajror review” operatorët theksuar se ruse ajrit ngarkesave të tregut përsërit trende negative mbizotëruese në tregun ndërkombëtar. Arsyet qëndrojnë në makroekonomike faktorë, në veçanti të lidhura me Brexit tregtisë pasigurisë në Evropë dhe një tregti të luftës mes SHBA dhe Kinës. Edhe IATA ka ndryshuar saj parashikimi për 2019, sipas të cilit global të qarkullimit do të rritet vetëm me 2.0% në vend të 3.7%, siç është pritur.

Në më e madhe ruse e ngarkesave ajrore grupit “Vollga-Dnepr” (e cila përfshin transportuesit AirBridgeCargo, “Vollga-Dnepr” dhe Atran), vuri në dukje se globale të mallrave të tregut është ciklike dhe për çdo rritet gjithmonë e ka pasuar një rënie. Sot në treg është në një fazë të ulet, e cila është shkaktuar nga shumë faktorë. Përveç në rritje të tregtisë proteksionizmi ndikohet nga zhvendosja e objekteve të prodhimit nga Kinez të rajonit, të vendeve të tjera të Azisë Jug-Lindore (Vietnam, Bangladesh, Kamboxhia). Kina nuk është më në mënyrë të lirë dhe të lehtë zgjedhjen për prodhuesit. Për transportuesit ajror është, në njërën anë, do të thotë zhvillimin e një rrjeti dhe hapjen e tregjeve të reja, dhe në anën tjetër — një sfidë, që në shumë aeroporte këto vende infrastruktura nuk është e gatshme të shërbimit vëllime të mëdha të mallrave, veçanërisht të veçantë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *