{:sq}IATA: Ngarkesave vazhdojnë të vuajnë si rezultat i tregtisë luftës, SHBA dhe Kina

{:sq}

Sipas Ndërkombëtare Shoqata e transportit ajror (IATA), global të qarkullimit në maj 2019 i të cilëve ka rënë nga 3.4% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

IATA atribuohet rënies së mallrave të trafikut është fakti që sektori i transportit është një tregues të gjendjes së ekonomisë botërore dhe më të prekura rëndë ekonomik e downturns. Kërkesa për ajër të mallrave bie për shkak të reduktimit në botë të tregtisë vëllime, e cila është shkaktuar nga vazhdueshme tregtisë tensionet mes SHBA dhe Kinës. Kjo gjithashtu çon në një rënie në të reja për eksport urdhra. Përveç kësaj, norma e rritjes së mallrave të kapaciteteve përpara kërkesës për transport për më shumë se një vit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *