{:sq}”Il” tregoi projektin e gjerë e trupit të avionit Il-96-500T

{:sq}

Aviacionit komplekse të tyre. S. V. Ilyushin (SHA “Il”; kompania amë e transportit, njësitë e UÇK-së), ka zhvilluar projektin e gjerë e trupit të avionit Il-96-500T, i dha TASS, në lidhje me prezantimin e kompanisë. Avioni, i cili është menduar të bëhet në bazë të ngarkesave ekzistuese model, Il-96-400, do të ketë një të zgjeruar fuselage dhe mund të përdoret për transportimin e ngarkesave të tepërt, duke përfshirë ofrimin e elementeve të raketave “Angara” në cosmodrome Lindje.

Përveç kësaj për të zgjeruar pjesën e sipërme të trup i avionit Il-96-500T është e ndryshme nga të tjera modifikimet e këtij modeli varet kokën, si dhe mbështet shtesë në pjesën e përparme të avionit dhe një retractable ngarkesave devijim. Siç është theksuar në “Il”, gjerësia dhe lartësia e ngarkesave ndarje e aeroplanit do të sigurojë transport 100% unike dhe e pandashme e mallrave në treg, duke përfshirë hapësirë-raketë, të aviacionit dhe të marinës pajisje, dhe të naftës dhe gazit pajisje të — në një distancë prej 4360 km me një payload e 80 t. përveç kësaj, ngarkesave ndarje me dimensione të lejojë për të transportuar një pjesë e madhe e premtuar mallrave.

Gjatë projektimit Il-96-500T specialistët e PJSC “llum” analizuar përvojën e funksionimit të specializuara të aeroplanëve Airbus A300-600ST Beluga dhe Boeing 747-400LCF Dreamlifter, të përdorura për transportin e madhe e avionëve komponentët.

“Përvojën e huaj tregon se zgjidhje optimale për transportin e hapësirës raketa të rënda dhe superheavy të klasës dhe të tjera të ngarkesave të tepërt është e zhvillimit të shumta rastet e specializuara të aeroplanëve të automjeteve bazuar në ekzistuese të pasagjerëve të avionëve-discoplanet”, — deklaroi në prezantimin e “Il,” u shfaq në Internet.

Ajo aeroplan është krahasuar me super mjetet e rënda për transport Një-124, një ekzistuese e Parkut të cilat një është në rënie. “Përkundër të shquar kapacitet, Një-124 — si e tjera të avionit-vysokopilya fokusuar në transport, industriale (naftës dhe energjisë) pajisje, si dhe automjete të blinduara dhe armë të tjera, sistemet e dobët të përshtatura të transportit nisjen e automjetit, fazat e sipërme dhe të tjera relativisht të lehta, por në përgjithësi raketa”, — vuri në dukje në prezantim.

Me vetëm 2026 nga 2034 PJSC “Il” është planifikuar për të ndërtuar 16 re të aeroplanëve të tipit. Gjashtë të forcave të armatosura të destinuara për Ministria e mbrojtjes, gjashtë mund të ofrohet për konsumatorët komercialë nëpërmjet lizing kompanisë “Ilyushin Finans Ko.” (IFK). Katër Il-96-500T propozon për të bërë në interes të “Roscosmos” dhe Kinë-Rusi Aeroplan Komercial Ndërkombëtar Korporata (CRAIC) — ruse-Kineze sipërmarrje të përbashkët për të krijuar një të gjerë të trupit airliner CR929.

Sipas vlerësimeve të aeroplanëve prodhuesi, kostoja e prototip, duke përfshirë punës kërkimore, përgatitjen e prodhimit, si dhe të testimit dhe certifikimit, do të arrijnë shumën 30.3 miliard rubla. Serial Il-96-500T me një seri prej pesë avionë do të kushtojë 12 miliardë rubla, periudha e kthimit për të shfrytëzimit komercial do të marrë 10 deri në 12 vjet; projekti mund të marrë nga 5 deri në 7 vjet.

Siç është raportuar TASS në “Roskosmos”, Korporata është e interesuar në fillimin e prodhimit dhe operimin e avionit Il-96-500T. Përfaqësuesi i IFK në bisedë me ATO.ru nuk ka koment për këtë projekt.

Një burim i afërt me UÇK-tha ATO.ru që projekti Il-96-500K u zhvillua në një periudhë kur PJSC “Il” ishte drejtuar nga Alexey Rogozin, i biri i aktuale kokën e Roscosmos, Dimitri Rogozin. Sot në udhëzues, “Il” projekti nuk është e mundshme për t’u zbatuar, tha burimi.

Në “Il” në kërkesën e ATO.ru për të folur për perspektivat e implementimit të projektit Il-96-500T nuk u përgjigj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *