{:sq}Kazake kompania filloi të gjatë ngarkesave në avionë Il-18

{:sq}

Re kazake kompani IrMa shërbimet Ajrore, e cila ofron shërbime në fushën e ajrit ngarkesave, në mes të muajit korrik, filloi të fluturonte një turboprop Il-18. E gjithë kjo ishte nën flamurin e një privat ajrore Krahun Lindor. Ndërsa bartës fokusohet në ambulancë ajrore, IrMa shërbimet Ajrore, duke pasur komerciale për të drejtat e forcave të armatosura, të angazhuar në furnizimin e mallrave, kryesisht mish të freskët, sipas Kartës kontratës në Iran.

Il-18D me bisht numri i UP-I1805 ishte kryer në vitin 1974 si Il-20. Më parë aeroplanit ishte operuar nga forcat e Armatosura të Ukrainës. Në fund të viteve 1990 aeroplani ishte fituar “Lviv airlines” dhe atëherë, nën mbikëqyrjen teknike të AK të tyre. Ilyushin konvertuar në një variant i Il-18D.

Sipas IrMa shërbimet Ajrore kalendarike afat përdorimi i këtij avioni u zgjerua deri në pesëdhjetë vjet, dhe në të ardhmen kompania pret që të shtyjë për një tjetër pesë vjet. Kompania tha se edhe pse e fluturimit të parë të tij sipas kontratës të affreightment Bordit të bëra kohët e fundit (17 korrik 2019), ai tashmë është duke përjetuar një mungesë të kapaciteteve prodhuese dhe synon kalimin e kohës për të rritur flotë të avionëve, duke përfshirë në kurriz të Il-18.

“Në interes të forcave të armatosura, të shkaktuara nga të ulët vajguri konsumit. Përveç kësaj, në sajë të ngushtë dhe të gjerë mallrash kabinë, ruajtjen e temperaturës, ne nuk mund të shqetësuar për sigurinë e të prishet produkteve,” — tha ATO.ru CEO IrMa shërbimet Ajrore Marina Apanaeva.

Sipas saj, në këtë moment IrMa shërbimet Ajrore është i vetmi operator i Il-18 në territorin e Kazakistan.

Il-18 prodhuar nga 1958 1978 ishte ndërtuar 719 (sipas burime të tjera — më shumë se 850) aeroplan. Sipas Rosaviation, në Rusi, në këtë moment, civile operatorët e Il-18 jo, por këta avionë janë ende përdoret nga ushtarake ruse.

Në IrMa shërbimet Ajrore tha se dinë për ekzistimin e gjashtë makina të këtij lloji, të cilat janë ende në veprim, por nuk specifikon ku ata fluturojnë. Sipas informatave të portalit Russianplanes, e fundit komerciale me operatorët e këtyre avionëve janë shtetërore e kombëtare ajrore të Koresë së Veriut Air Koryo, Aero Karaibe, Kirgistanit S e Grupit të Aviacionit, bartës të Somali Daalo Airlines, Moldavian Sky airlines Primi Ajrit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *