{:sq}Lituanisht Avia Zgjidhje Grupi ka blerë Bluebird ngarkesave ajrore Nordike

{:sq}

Lituanisht private multidisiplinare Avia Zgjidhje grup (ASG) njoftoi blerjen e Islandez, Bluebird ngarkesave ajrore Nordike (kodi IATA: BF). Blerje operator, me seli në Keflavik aeroport (kodi IATA: KEF), do të zgjerojë mundësitë e biznesit ASG si në të lagur qira (ACMI) dhe në fushën e transportit.

Nevoja për të blerë

Përvetësimi i Bluebird Nordike mori ASG për të hyrë në treg për ACMI shërbimeve në ngarkesave sektorin e transportit ajror. Ende lituanisht grup i përkiste ajrore sigurimin e avionit vetëm për transportin e udhëtarëve. Me blerjen e një Bluebird Nordike në dispozicion për të ASG bëhet shtatë certifikatat e operatorëve në pesë vende.

Shtatë kompani ajrore Avia Zgjidhje grup është një lituanez KlasJet (biznesin e transportit) dhe Avion Express, SmartLynx letonisht Airlines, një ndarje e SmartLynx Estonia, ndarjet e Avion Express dhe SmartLynx në Maltë, Islandisht, Bluebird Nordike. Në total, parqet e këtyre transportuesit më shumë se pesëdhjetë aeroplan.

Në një deklaratë zyrtare në lidhje me Bluebird Nordike Gediminas Iemelis, themelues dhe Kryetar i Bordit të Drejtorëve të ASG pranon se transporti nuk ishte në fokus të vëmendjes së lituanisht grup. Top Manager, nuk do mend se vëllimi i botës transportit ajror tregut rënie.

E Boeing 737 Islandez, Bluebird ngarkesave bartës Nordike në aeroportin e Athinës (Greqi); 2018 :: Róbert1982 / Wikimedia Commons

“Ndryshe nga biznesi i transportit në kohë-ngarkesë të gjerë të trupit të aeroplanit kërkesën për transportin e mallrave të përdorimit të vetme-korridori ajror, të shtyrë nga të zhvillimit të e-Commerce dhe të faktorëve të tjerë, po rritet me shpejtësi”, — komentoi në Umalis.

Bluebird Park Nordike përbëhet tërësisht nga narrowbody ajror nga Boeing.

Profili Bluebird

Bluebird ngarkesave bartës Nordike (2017 — Bluebird Ngarkesave) është krijuar në vitin 1999 nga një grup i kompanive lokale dhe individët me përvojë të gjatë në industrinë e aviacionit, që është shënuar në faqen e internetit të Islandez ajrore.

Që nga fillimi Bluebird Nordike ka ofruar shërbime të mëdha ajrore, për të Shprehur kompanitë dhe shërbimet postare. Bartës gjithashtu ofron shërbimin për eksport dhe importit të mallrave në/nga Islanda, duke fluturuar me qindra destinacione në të gjithë botën.

Në Bluebird Nordike ka e licencave të nevojshme dhe përvojë në transportin e më të llojeve të mallrave — peshkut të freskët, të prishet ushqimore, farmaceutike, shtazët, mallrat e rrezikshme, etj. Islandez ajrore ka të drejtën për punë, pa kufizime në kuadër të Bashkimit Evropian, si Islanda është një vend anëtar të zonës ekonomike Evropiane. Përveç kësaj, ishulli komb ka të gjerë marrëveshjet bilaterale me vendet e ndryshme të botës, e cila i jep Bluebird Nordike fleksibilitet më të madh në ofrimin e shërbimeve përmes një fluturim privat, nëse është e nevojshme, të treguar në faqen e internetit të ajrore.

Tani në linjën ajrore flota e 6 Boeing 737 Classic: 1 B-737-300 5 B-737-400; mosha mesatare e automjeteve është 27 vjeç. Të gjitha prej tyre në janar, fluturoi për transportuesit e tjerë: Swiftair (Spanjë), ASL Airlines Belgjika (Belgjikë), Post të Ajrit të Ngarkesave (Itali), Evropiane e Transportit Ajror Leipzig (Gjermani).

Në Bluebird Nordike ka vet ekipin teknik bartës me Islandez autoritetet e aviacionit si MRO organizimin dhe ka të vet EASA Pjesë 145 dhe Pjesë M. ajrore mund të kryejnë në format A4-Kontrolloni, gjithëpërfshirëse. Kujtojnë se në ASG përfshin teknike të ofruesit të FL Technics.

E ngarkesave të zhvillimit

Në kohën e blerjes Bluebird Nordike lituanisht ASG ishte tashmë i pranishëm në fushën e logjistikës dhe transportit. Grupi përfshirë Britanik Magma e Aviacionit (një certifikatën e operatorit ajror nuk ka), e cila menaxhon një flotë të katër ngarkesave Boeing 747-400F (të marra në 2018-2019.).

Në faqen e internetit Magma e Aviacionit tha se kompania mund të organizoni dërgimin në mbarë botën, por kohët e fundit i kushton vëmendje të veçantë për Afrikën dhe Amerikën e Veriut. Baza kryesore për Magma e Aviacionit — Liezhit (Belgjikë) dhe Hahn (Gjermani), si këto aeroporte janë të lidhura me be-në autostradë rrjetit.

ASG edhe të kontrolluara nga dy kompanitë në fushën e logjistikës dhe të Shprehin ofrimit të — Chapman Freeborn ata të ktho-së dhe Logik Logjistikës. Këto dy operatori dhe Magma e Aviacionit janë pjesë e grupit Britanik Chapman Freeborn.

Në sfondin e Brexit blerjen e Islandez ajrore për ASG duket në kohë të duhur dhe interesante. Islandez ajrore me vete certifikatën e operatorit ajror dhe të ngushta trupin e ngarkesave aeroplanë do të shtojë fleksibilitet dhe shumëllojshmërinë e shërbimeve të lituanisht grup në fushën e logjistikës.

Sipas Drejtorit menaxhues Nordike Bluebird Stein Shkrimet Bernson, bartës i pret ASG veprimeve që synojnë forcimin dhe rritjen e ajrore. Bluebird Nordike pret më tej zhvillimi, diversifikimi i portofolit të shërbimeve dhe përmirësimin e punës, të përcaktuara në mesazhin e lituanisht grup.

Leave a Reply

Your email address will not be published.