{:sq}Lufthansa Ngarkesave redukton orarin nga-për rënien e kërkesës për ajër të mallrave

{:sq}

Një nga më të mëdha Evropiane airlines — gjermane Lufthansa do të zvogëlojë sasinë e mallrave të transportit në të II dhe të III të katërtat e 2019 për shkak të rënies së kërkesës në treg. E ngarkesave ndarjen Lufthansa Ngarkesave (LHC) njoftoi publikimin e Transportit Ajror Botës se reduktimi do të ndikojë në tërë orar, pa specifikuar që rajonet ose rrugët do të jenë të prekura. Planifikimi i ri duhet të japin më të mirë të ngarkesës dhe faktorëve të mëtejshëm të zgjedh operacioneve të automjeteve.

Gjermane ajrore ofron mallra shërbime të transportit duke përdorur të specializuara të ngarkesave të flotës së aeroplanëve dhe ngarkesave compartments e pasagjerëve të aeroplanit dhe vepron në treqind drejtime në njëqind vende në mbarë botën.

Sipas zgarë, rregullimi i grafika të planifikuar paraprakisht tranzicionit të LHC me ngarkesë të aeroplanëve MD-11F në një më moderne Boeing 777F. Ajrore mori dy në bordin e anijes në pranverë, tërheqja e dy MD-11F të ulët të kapaciteteve janë planifikuar deri në fund të 2019.

“Kërkesa për botën e ajrit ngarkesave treg është aktualisht më i dobët se sa në dy vitet e kaluara”, — vuri në dukje në kompani.

Kjo është konfirmuar nga international air transport Association (IATA). Sipas saj, që nga fillimi, kërkesa për ajër, udhëtojnë në përgjithësi janë ulur me 1.5%. Në prill, rënia ishte 4.7%.

“Në prill ka pasur një reduktim të theksuar në normën e rritjes së ajrit ngarkesave, dhe këtë vit ky trend është në mënyrë të qartë negative. Kostot janë në rritje dhe të tregtisë globale është dobësuar. Kjo çon në rregullimin e prodhimit dhe rritjen e kapaciteteve të kompanive ajrore, të cilat janë duke u përpjekur për të ruajtur efikasitetin mes rënies së kërkesës. E gjithë kjo tregon se vitin e ardhshëm do të jetë e vështirë për të mallrave të biznesit,” shpjegoi IATA Drejtor i Përgjithshëm Alexander de Juniac.

Rënia në kërkesën kryesisht të prekur rajonin e Azi-Paqësorit dhe Evropë — tregjet kryesore të transportit të mallrave. Kështu, në Azi përmes një tregti të luftës, në prill ajo është reduktuar me 7.4%, krahasuar me vitin e kaluar. Në Evropë rënie në kërkesën muajin e kaluar, si një e tërë ishte 6.2%.

Rënie në kërkesën për ajër të mallrave në mënyrë të konsiderueshme në Rusi. Qarkullimi më të mëdha të ngarkesave ajrore, AirBridgeCargo, pjesë e grupit të kompanive “Vollga-Dnepr”, në janar–prill 2019 i të cilëve ka rënë për 8.4%. Kompania mëmë “Vollga-Dnepr” ka shënuar një rënie në qarkullim nga 41.3%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *