{:sq}”Moska e ngarkesave”: mundësi të reja për zhvillimin e tregtisë në mes të Rusisë dhe Kinës

{:sq}

Në Sheremetyevo të aeroportit ndërkombëtar të në 17 prill me pjesëmarrjen e Ministrisë së industrisë dhe të tregtisë dhe ruse mision Tregtar në Kinë, prezantimi i një ngarkesë komplekse “të Moskës ngarkesave” për përfaqësues të biznesit Kinez. Si pjesë e turneut, top menaxherëve të Moskës zyrave përfaqësuese e më të mëdha ajrore në Kinë, sipërmarrësit dhe gazetarët u takuan me punën e fundit ruse mallrash terminal.

Aleksei Meshkov,

Zëvendës Drejtori i Departamentit të Azisë, Afrikës dhe të Amerikës latine të Ministrisë së industrisë dhe tregtisë të Federatës ruse ::
“Moska E Ngarkesave”

Adresimin e ngjarjes, Zëvendës Drejtor i Departamentit të Azisë, Afrikës dhe të Amerikës latine të Ministrisë së industrisë dhe tregtisë të Federatës ruse Alexey Meshkov tha se vitin e kaluar e 2018 ishte një pikë referimi për tregti të bashkëpunimit ekonomik e Rusia me Kinën, tregtia e qarkullimit në mes dy vendeve, e cila në vitin 2015 rënë ndjeshëm nga 87 miliardë 63 miliardë dollarë, përsëri tregon një trend pozitiv.

“Sipas rus të vlerësimeve, në vitin 2018 në qarkullim tregtisë në mes të Rusisë dhe Kinës arriti në 108,3 miliardë. Ne kemi arritur për të arritur qëllimin e caktuar nga drejtuesit e të dy vendeve tona, — tha përfaqësuesi i zyrës. — Në të ardhmen, rëndësia e madhe do të jetë zgjerimi i ndërsjellë tregtisë dhe zhvillimin e Tregtisë elektronike, ku është e pamundur të mos theksohet rëndësia e transportit ajror. Kjo është e domosdoshme për ne për të ruajtur Sheremetyevo aeroport për të tërhequr partnerët e mundshëm, pasi që ne jemi duke marrë parasysh hapjen e re të ngarkesave terminal si e madhe mjet praktik në zhvillimin e tregtisë-marrëdhëniet ekonomike”.

Qasje inovative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *