{:sq}Moskë aeroportet kanë reduktuar numrin e të përpunuara mallra të

{:sq}

Moskë aeroportet kanë zvogëluar që nga fillimi i vitit të volumit të mallrave të trajtuara. Sipas të dhënave statistikore të Federale së ajrit Agjensia e transportit, aeroportet e Moskës për tre muajt e parë të 2019 i të cilëve u shërbeu 94,2 mijë ton ngarkesë, e cila është 12% më i ulët se e njëjta periudhë e vitit të kaluar.

Më e fortë se të gjitha vëllimet e mallrave ulur në aeroportin Vnukovo: ajri Liman në tre muajt e parë të këtij viti kanë kaluar 10.5 mijë ton e ngarkesës, e cila është nga 27.4% më pak se një vit më parë. Ndërsa Vnukovo është i vetmi aeroport që kanë demonstruar rritje në vëllim trajtohen e-mail (një rritje prej 26,5%).

Aeroportin Domodedovo, nga ana tjetër, shërbyen për të 23.9 mijë ton mallra (një rënie prej 14.9%). Më e madhe e aeroportit të Moskës Sheremetyevo ndërkombëtare të transportit të mallrave është zvogëluar më pak nga 8.0% (59,7 mijë ton).

Sheremetyevo ka mbetur lider në numrin e udhëtarëve në janar–Mars të këtij viti, shërbimet e ajrit Liman mori avantazhin e 10.6 milion pasagjerë që është 17.7% më shumë se një vit më parë. Rritja e numrit të udhëtarëve demonstruar dhe Vnukovo — aeroport trajtohen pothuajse 4.5 milion njerëz (rritje prej 13.2%).

Nga trafiku i udhëtarëve të aeroportin Domodedovo të vazhdueshme për të refuzuar: shërbimet e ajrit Liman në tre muajt e parë të këtij viti kanë përdorur 5.4 milionë pasagjerë që është 7.8% më pak se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Ky aeroport ka vazhduar edhe për të humbur ajrore. Kështu, në Mars të 2019, Vietnam Airlines njoftoi planet për transferimin e tij fluturimet nga Domodedovo të Sheremetyevo. Transportuesit e ka lidhur këtë hap me planet për të krijuar një bashkëpunim më të ngushtë me partnerin ajrore të Aleancës SkyTeam Aeroflot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *