{:sq}Në Irkutsk filloi fluturimi sprova e katërt prototip të MS-21

{:sq}

Filloi fluturimi testet e katërt me përvojë ruse avion MS-21-300. E para fluturimit të avionit u zhvillua më 25 dhjetor në aeroport e Irkutsk e aviacionit bimëve (IAP; një degë e Irkut Corporation).

Fluturimi kohëzgjatja është 1 orë e 40 minuta, ai kaloi në një lartësi prej rreth 3000 m me një shpejtësi prej rreth 500 km/h. Aeroplani u udhëhoq nga një ekip i testit pilot, heronjtë e Rusisë Romake Taskaeva dhe Oleg Mutovin. Në raportin e ekuipazhit, puna është bërë plotësisht, fluturimi shkoi normalisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *