{:sq}Në korrik rritur ndjeshëm pasagjerëve rrjedhin mes Rusi dhe vendet e CIS

{:sq}

Në korrik, pasagjerët kanë më shumë gjasa për të fluturuar nga Rusia për vendet e CIS. Kujtoj se drejtimi për pjesën më të madhe të treguar një trend negativ që nga fillimi i vitit dhe vetëm në prill dhe qershor ka pasur një rritje të vogël — nga 0.7 dhe 0.5%, përkatësisht, krahasuar me të njëjtat periudha të 2017 muajin e kaluar, rritja në këtë segment arriti në 8.0%, me perevedennye 647,0 mijë pasagjerë, që e ndjek nga specifikuar të dhënat e Federale transportit ajror Agjencia.

Në të njëjtën kohë, rritja e trafikut ndërkombëtar ndërmjet Rusisë dhe shteteve të huaja jashtë federatën e shteteve të pavarura, nga ana tjetër, ishte më i ulët që nga fillimi i vitit dhe arriti të vetëm 5.1% (4.7 milionë njerëz të shërbyer). Për krahasim: në qershor kjo shifër është arritur në nivelin 12.8%, dhe kulmin shifër është regjistruar në Mars të 20.6%. E ngadalësim të trafikut rritja ekonomike për fluturimet për vende jashtë CIS ka ndikuar që numri i përgjithshëm i shërbyen udhëtarëve në rrugët ndërkombëtare. Rritja ekonomike prej 5.5% me perevedennye 5.3 milion njerëz — edhe më të ulët që nga fillimi i vitit.

Rritja e dhunës në trafik, përveç kësaj, i tregoi të dobët të dinamikës. Vetëm në këtë fushë ka shërbyer 7.5 milion njerëz, që është 7.8% më shumë se në korrik të vitit 2017, Prandaj, të mbajtur në Rusi Kupën e botës dështuar të ndikojnë dukshëm në performancën e kompanive ajrore gjatë periudhës nën shqyrtim. Gjithsej trafiku i udhëtarëve respektivisht, me trendin e Përgjithshëm është rritur vetëm 6.8 për qind nga perevedennye 12.8 milion njerëz — minimale YTD.

Nga janari deri në korrik të huaja fusha është ende prirje mbizotëruese 2018: Rusia dhe CIS ka shënuar rënie të trafikut të 0.3% (kryer 3.9 milionë persona), të gjitha vendet e tjera shënuar rritje prej 13.2% (kryer 22.2 milionë njerëz), dhe gjithsej rritje në segmentin ishte 11.0% me shërbim 26.1 milion njerëz. Mesazhi në rrugët e brendshme është rritur 9.9% (kryer 38.2 milionë njerëz). Në përgjithësi ridership për periudhën ishte në nivelin e 64.3 milion të kaluar. (+10.3 përqind).

Ajrore “Rusia”, i cili tregoi në fund të korrikut një rekord të rritjes që nga fillimi i vitit të 5.6% dhe u kthye në 2 rresht në renditje, në shtatë muajt e parë mbetet ende në pozitën e tretë me dinamikën negative 1.6% (6.3 milion njerëz të shërbyer). Në vitin e parë pesë operatorët e S7 Airlines (“në Siberi”) dhe “Ural airlines” është rritur nga janari deri në korrik, 17.6% (transportuar 6.5 milion njerëz), dhe 15.9% (transportuar 5.0 milionë persona), përkatësisht. E ndjekur nga nacional bartës Aeroflot me një rritje prej 7.0% dhe 19,8 mln. njerëzit UTair zë e pestë rresht, duke e 4.3 milionë njerëz (+6.1 për qind).

Transportin e mallrave dhe postës, në korrik të mbetur në qershor nivelin prej 2.6%, nëse 97,2 mijë ton për muajin e dytë transporti treguar e ngadaltë të rimëkëmbjes nga stagnimi që ndodhën në gjysmën e parë të vitin 2018, Më shpejt zhvillim ndërkombëtar drejtim me një rritje prej 2.9% (trajtuar më shumë se 73 mijë t) në krahasim me tregun e brendshëm dhe 1.8% (të përpunuara pothuajse 24 mijë ton). Ndërsa në rrugët mes Rusi dhe vendet e CIS, si dhe për të gjithë periudhën, shënoi vlerat negative (-11,1%) të trajtuar me 1,8 mijë ton.

Gjatë shtatë muajt e parë të performancë negative për transportin e mallrave janë fiksuar vetëm me vendet e CIS (-18,9%; të përpunuara 13.5 milion ton). Vëllimi i përgjithshëm i ngarkesave të përdoren, tregoi një rritje të vogël prej 0.8% (631,7 mijë ton), prej të cilave ndërkombëtare, destinacionet e kishte 474,5 mijë ton (+0.6 për qind) në të brendshme – 157, 2 mijë ton (+1.4 për qind).

Ngarkesave ajrore të demonstruar zhvillimin e karakterit të muajit të kaluar. Së pari të dhënat në rritje të mallrave të transportit ka drejtuar me kosto të ulët “Fitore” — në 137 herë (të përpunuara 20,4 mijë ton). Siç është raportuar në kompani ATO.ru më herët, në këtë rast “, në përputhje me rekomandimin e Federale transportit ajror Agjencia” kjo shifër merr parasysh dhe të paguar për të bagazhit, dhe ngarkesave. Tri deklarata të demonstrojnë negative treguesit: Aeroflot 2.3% (trajtohen të 119.9 mijë ton), S7 Airlines 4.1% (të përpunuara 18.4 mijë ton) dhe “Rusia” 2.7% (17.1 mijë përdoren, ton). AirBridgeCargo (pjesë e grupit “Vollga-Dnepr”) është rritur me 3.6% (të përpunuara 332,7 mijë ton).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *