{:sq}Ngarkesave bartës Atran të zgjeruar horizontet për shkak të B-737-800BCF

{:sq}

Ruse ngarkesave ajrore Atran, pjesë e grupit të kompanive “Vollga-Dnepr” dakord për qira dy Boeing 737-800 avionë, të konvertuar nga një pasagjer version të ngarkesave. E qiradhënësi do të japë për të GE Kapitalit të Aviacionit Shërbimeve (GECAS). Avioni do të zgjerohet ajrore e flotës, i cili sot përbëhet nga tri konvertuar Boeing 737-400SF, raportuar në GECAS.

Avioni është projektuar për të kthyer një c të mëvonshëm të transferimit të Atran, do të nxirret jashtë përdorimit në rrugët e udhëtarëve në vitin 2018 gjysma e parë e 2019 Pas hyrjes makina Boeing 737-800 do të përshtaten mirë në një rrjet të shkurtër dhe të mesme-të gjatë rrugëve, të cilat formojnë bazën e rregullt fluturimet e transportuesit, shpjegoni zgjedhjen e këtij lloji të aeroplanëve në GECAS.

Fluturojnë larg, të kryer më shumë

Boeing Boeing 737-800 Konvertuar Mallrash (BCF) është i pari program për shndërrimin e Boeing 737-800s në ngarkesave version. Ky modifikim është vërtetuar në prill 2018 Në shfaqje ajrore në Farnborough, kompania ka rritur GECAS mënyrë që për këtë lloj të aeroplanëve të 50 avionëve — ata janë marrë për të plotësuar kërkesën në rritje për transportin.

Atran do të bëhet e parë ruse operatori i konvertuar Boeing 737-800. Kompania është e bazuar në Vnukovo, ku kryen shpërndarjen e ngarkesës (duke përfshirë në rrjedhën e në rritje segment e e-commerce) dhe e-mail, që lidh Rusinë me të tjerë vendet e CIS dhe në Evropë. Duke u Boeing 737-800BCF që kanë një gamë të madhe (3700 km 2800 km kundër Boeing 737-400SF), Atran do të jetë në gjendje për të zgjeruar rrugën e saj është rrjeti më të gjerë të fushave.

Përveç kësaj, Boeing 737-800BCF aftë të mbante deri në 23.5 ton, ndërsa Boeing 737-400SF mund të transportit deri në 20 ton ngarkesë. Megjithatë, Atran shton Parkut më të madh avioni, pavarësisht në rënie të mallrave vëllime nga pothuajse 27%, për 7.7 mije ton (të dhënat për janar–gusht, 12-të e një vendi në volumin e transportations mes ruse airlines). ATO.ru dërgoi një kërkesë GK “Vollga-Dnepr” për të mësuar e planeve për plotësimin e automjeteve.

Në shfaqje ajrore në Farnborough në vitin 2018 GK “Vollga-Dnepr” ka njoftuar planet për të zgjeruar flotën e saj të ngarkesave ajrore të ri avioni të prodhimit në Boeing (një tjetër bartës grup – AirBridgeCargo vepron Boeing 747), nënshkruan një marrëveshje me avion prodhuesi. Më pas është raportuar se ka të tilla avionëve si Boeing 777F (tashmë të vendosur një para-qëllim për AirBridgeCargo), Boeing 767 dhe 737-800BCF.

Perspektivat e zgjerimit të

Kompania Atran “luan një rol kryesor në një nga projektet kyçe të grupit të kompanive “Vollga-Dnepr” — “të Vogël e ngarkesave të avionëve”. Anëtarësimi i ka lejuar grup për të zgjeruar gamën e shërbimeve të ofruara për klientët “Vollga-Dnepr” dhe është një hap drejt zbatimit të strategjisë “anije ” supermarket”, sipas faqen e internetit të kompanisë. Sot aktivitetin e “Atrani” u përqendrua në Express integrators (nënkupton menaxhuar akorduar klientit avionin për të fikse të kapaciteteve në një mënyrë të veçantë rrugë të rrjetit dhe të planifikojë), si dhe ofrimin e lirë e kapaciteteve për klientët e tjerë dhe të shërbimit të Kartës.

Projekti “të Vogla e ngarkesave aeroplan” është shpallur pas hyrjes “e Atrina” në GK “Vollga-Dnepr” në vitin 2011, Pastaj Zëvendës Presidenti i zhvillimi organizativ i grupit të kompanive “Vollga-Dnepr” ishte Dimitri Obsharov. Projekti është ndërtuar rreth një flotë të Boeing 737 — Atran shfrytëzon më së paku heqjen e forcave të armatosura në grup (kokë-bartës “Vollga-Dnepr” fluturon në Il-76 dhe An-124).

Një marrëveshje e re me GECAS njoftoi menjëherë pas “Atrane” të ndryshuar drejtim. Sipas hyrje të regjistroheni shtator 4, 2018, CEO Yevgeny Borisov, u emërua në krye ajrore në vitin 2014, dha dorëheqje nga posti, ndërsa i ri EKZEKUTIV i bartës ishte Dimitri Obsharov. Para ardhjes në këtë pozitë ai ishte shef i Departamentit të transportit, menaxhimit të “Postës së Rusisë”.

Tani në interes të “Postës së Rusisë” fluturojnë e Tu-204 ajror (payload e VS — 30 m, varg e 3900 km) RA-64051 dhe RA-64052 ajrore “Aviastar-Tu”, i cili do relativisht të shpejt të kërkojë rinovimin e certifikatës së vlefshmërisë ajrore. E parë anën ai është e vlefshme deri më 20 Qershor 2019, e dytë — deri në prill 2019 Veten “Aviastar-Tu” shkon për makinat, duke e bërë zgjedhje në favor të Boeing produkteve (kapaciteti rreth 30 MT, por varg është shumë më e lartë — 7200 km). Mund të jetë interesante për të luftuar për zbatimin e transportit në interes të “Postës së Rusisë” në mes të “Atrakom” dhe “Aviastar-Tu”. Megjithatë, operatori postar ka shprehur një interesim në themelimin e vet ajrore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *