{:sq}Një ditë në jetën e më të madh të ngarkesave terminalit të Rusisë

{:sq}

Hyri në territorin e ngarkesave komplekse është aeroporti më i madh në Rusi, pasi ju të ndjehen të madhësisë së realizuar projekti është një ndërtesë e re dekoruar në korporatave stilin e hotelit në afërsi të vjetër terminal “në Moskë mallrash” që ju lejon të vizualisht të shihni ndryshim në madhësi. Terminali u punësuan vetëm më shumë se një vit më parë, është më e madhe në Rusi dhe vendet e CIS. Ajo ka një sipërfaqe prej 42.3 mijë m2, me kapacitet të prodhimit prej 380 mijë ton mallra në vit. Sipas kompanisë, për vitin 2017, OOO “Moska e ngarkesave” trajtohen më shumë se 240 mijë ton të mallrave dhe postës, të cilat u 44.5% të totalit të mallrave dhe postës qarkullimi i aeroporteve (ne jemi duke folur rreth trajtimit të përjashtuar transfertat nga terminali. — Përafërsisht ATO.). Pasi brenda, duke parë pajisjeve, duke folur me profesionistë, ju kuptojnë vëllimin e reja të trajtimit në tokë për operatorët zgjidhje.

Tepricat e pranimit

Mallrat bien nga automjeti në terminal përmes një 29 portat. Aktualisht vijon nisjen e sistemit elektronik për të automatizuar kontrollin e mallrave oborr, të cilat do të lejojnë për të përmirësuar procesin dhe për të rritur efikasitetin e pranimit të mallrave.

Kompania “Moska e ngarkesave”, tani pjesë e grupit të kompanive të SHA “MASH” dhe të subjektit të ri, i cili është pjesë e një shkallë të gjerë të programit të modernizimit dhe zhvillimit të SHA “PURE”, është formuar në vitin 1990 si një ngarkesë terminali i Lufthansa. Centrali ishte fillimisht e ndërtuar në përputhje të plotë me ajrore kërkesat për standardet e trajtimin e ngarkesave që lejohet terminal shpejt dhe në mënyrë të vendosur të zënë një nga udhëheqës vendesh në sferën e trajtimit në tokë ajër të ngarkesave të MAU, duke fituar besimin e klientëve të tilla si Aeroflot, Singapore Airlines, SAS etj. Në vitin 2013, kur kompania u bë një pjesë e LLC “Ngarkesave komplekse Sheremetyevo”, një degë e PURE, e saj qarkullim vjetor ishte i urdhrit të 100 mijë t Në “pasuri” e kompanisë ishin gjithashtu shumë të stafit të kualifikuar, të provuar teknologjive dhe eksperiencës së terren trajtimin e ngarkesave dhe e-mail. Në vitin 2014, rezulton që kompania u riemërua OOO “Moska e ngarkesave”.
Në korrik të vitit 2017, në Sheremetyevo kishte përfunduar ndërtimi i Rusisë më të madh të ngarkesave komplekse “të Moskës ngarkesave”.
Punën e filloi në Mars në vitin 2016, është realizuar në intensive ritmin e nevojave të industrisë dhe rritjes së aeroportit, i cili është në mënyrë aktive zhvillimin e infrastrukturës: të mallrave kompleks është ndërtuar dhe i vënë në përdorim në më pak se një vit e gjysmë.
Në shtator të vitin 2017, e terminalit të marrë e parë të ngarkesës në dy muajt e ardhshëm në procesin e terminalit të ri, është transferuar për të gjithë xhiros së brendshme airlines, dhe në janar të vitit 2018 — ndërkombëtare.

Duke filluar nga faza e pranimit të mallrave, për transportin, me numër të operacioneve të manualit janë të minimizohet: në ngarkesë të vendosur në ruajtjen tabaka për të cilin Menaxheri i lidh udhë ajrore bill, pas të cilit paletë është e vendosur në një automatizuar — line që nga ky moment të gjitha operacionet e mëvonshme janë automatike. Duke lëvizur përgjatë vijës, ngarkesës hyn në tunel introscope për inspektim nga e sigurisë së aviacionit shërbim të aeroportit. Nga introscope e ngarkesave është transportuar më tej në një klasifikim platformë ku automatikisht përcaktimin e saj të peshës dhe të vëllimit, dhe pastaj ai shkon të gjithë në të njëjtën linjë, në një sistem i automatizuar për përpunimin dhe deponimin e ngarkesës në depo, paleta (Automated Storage/Sistem të Kthyeshëm) ASRS.

Portat për pranimin e ngarkesave, dy prej të cilave janë të pajisur me hoists dhe është projektuar për të rëndë ngarkesa, duke përfshirë automjetet :: “Moska e ngarkesave”

Ruajtjen dhe trajtimin e

Një shtatë-tier system ASRS instaluar në terminal “në Moskë mallra” përfshin 3198 qelizat dhe tre të punës linja, secila prej të cilave ka katër e palosur në një plotësisht në mënyrë automatike.

Në zonën e konfigurimit nga sistemi ngarkesës ASRS shërbyer edhe automatikisht me urdhër të prodhimit tabaka bashkangjitur waybills në fluturim.

Të automatizuar të të vijë nga të cilat një dërgesa është dërguar për sistemin ASRS :: “Moska e ngarkesave”

Sistem i automatizuar për përpunimin dhe deponimin e ngarkesës në depo, paleta (ASRS) :: “Moska e ngarkesave”

Ajo duhet gjithashtu të theksohet se të gjitha transferimin ngarkesa kur vendoset në ASRS sistemi automatikisht do të i nënshtrohen procedurës së ri-matur, në të cilën janë regjistruar asnjë shmangie nga deklaroi pesha. Më tej, dërgesë ajrore kaluar saktë peshë të parametrave në përputhje të plotë me të aviacionit të kërkesave të sigurisë.
Vëmendje e veçantë i është dhënë e pajisjeve të instaluara në katin e parë të terminalit në zonën e caktuar/çmontimit mjete paketë (aeroplanëve paleta, nga anijet dhe tepricat nga kontejnerët), ose ULD (njësi e ngarkesës pajisje), si ata të shkurtojnë atë dhe e quajti profesionistë. 20 dinamike aty ku ndodhen, janë të pajisura me heqjen dhe uljen e mekanizmit, në masë të madhe të lehtësuar punën me të lartë ULD kontur, duke i lejuar për të ulur platformë e nevojshme për trajtimin e sigurt lartësi. Sipas punonjësve të kompanisë, sot terminal “në Moskë ngarkesave” është vetëm aviacionit ngarkesave terminal në Rusi, e pajisur me të tilla stacione.

Të gatshëm për të anijes ULD të përshtaten në një sistemi i përpunimit të automatizuar do të thotë paketimi PCHS (Paletë Enë Trajtimin e Sistemit). Kapaciteti total i sistemit PCHS është 576 qelitë e ULD, 60 prej të cilave janë për ULD me temperaturë të ndjeshme të mallrave. Sistemi është i pajisur me tre automatike 20-këmbë hoisting-dhe-transporti pajisjet ETV kapacitet prej 13.6 t për secilin.

Kur ju të dërgoni një e përfunduar ULD në PCHS sistemit të automatizuar peshon dhe kontrollin e pajtueshmërisë së konturave të ULD. Gjetja e shmangieve, sistemi automatikisht kthimin e ULD për të punuar stacioni, duke siguruar shtesë për kontroll të pajtueshmërisë me kërkesat për përfundimin.

Një tjetër tipar i funksionimit të sistemit të PCHS është një funksion i të ushqyerit automatike për platformën e ngarkuar me një ngarkesë në kohë për fillimin e fluturimeve të trajtimit. Sistemi është i pajisur 13 të rripa transportues, me të cilat përballet platformë, të anijesh të cilat janë shfaqur ULD.

Procesi i me kujdes dhe kujdes debug me një hardware shitësi — kompania e Lodige, në të cilën një ngarkesë terminal KLM në Amsterdam, DHL-së në Leipzig, Fraport në Frankfurt dhe të tjera të mëdha komerciale të aviacionit shpërndarës.

Transferimin ndërkombëtar të mallrave tradicionalisht kushtohet vëmendje e veçantë. Në njërën anë, përpunimit të transfereve ndërkombëtare — më i shtrenjtë në listën e shërbimeve të asnjë lloji të trajtimit të operatorit, i cili përfshin dy cikël i plotë depo të trajtimit, doganat mbërritjes dhe nisjes, dhe dy dorëzimit të platformës. Në anën tjetër, është më aktivisht zhvillimin e sektorit të industrisë: në 2017 në terminal, OOO “Moska e ngarkesave” trajtohen më shumë se 97 mijë ton transferimin e ngarkesave të MVL, e cila është 68.5% më shumë se në vitin 2016.

Ajo duhet të theksohet se në terminal janë të automatizuar për 60% e operacioneve të ciklit të prodhimit. Për krahasim: në të Londrës Heathrow airport, që të çojnë nga pikëpamja e automatizimit të proceseve të prodhimit në Evropën Perëndimore, shifra është 75%.

Vëmendje të veçantë në terminal është dhënë për trajtimin e kategorive të posaçme. Në katin e parë janë vendosur në depot e mallrave të rrezikshme, të pajisur me dyert e dyfishtë. Këto depo mund të ruajë të gjitha objektet e miratuar për transport ajror, deri në 7 rrezik klasë (materialet radioaktive).

Përveç kësaj, terminali karakteristika 26 ftohtë dhomat me individualisht rregullueshme termostatin e magazinimit që mund të trajtojë të gjitha llojet e mallrave që prishen dhe një dhomë për kafshët e gjalla, të pajisur në përputhje me kërkesat e kontrolli veterinar. Në katin e dytë ndodhen në depot e mallrave të vlefshme, e cila përfshin të gazit shtypjen e sistemit dhe kontrollin e nivelit të lagështisë.

Planet për të ardhmen

Në këtë moment, OOO “Moska e ngarkesave” çdo ditë që shërbejnë prej 10 deri në 15 ngarkesave fluturimet dhe më shumë se 500 të pasagjerëve fluturime. Si rezultat, gjatë 24 h, komplekse të merret me më shumë se 600 t. kompania Kryesore klientët janë airlines, Aeroflot dhe AirBridgeCargo.

Në vitin 2020, “Moska e ngarkesave” planet për të nisur fazën e dytë të re të terminalit, për shkak të një dinamike të zhvillimit të aeroportit. Para kampionatit botëror të 2018 u hap një të ri të terminalit B, që aktualisht janë nën faza e parë e ndërtimit të terminalit C. është afër përfundimit dhe ndërtimin e një të tretë të pistë. Të njohur dhe nevojat në rritje të bazës bartës të aeroportit — ajrore “Aeroflot”, i cili me sukses rritja e volumit të udhëtarëve dhe transportit të mallrave. Deri në fund të 2017 e xhiros së Aeroflot arriti në rreth 30%.

Sipas Michael Chuvylkin, së pari Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm i “Moska e ngarkesave”, në këtë moment të fazës së dytë të terminali është në një paraprake në fazën e hartimit: “ajo është e Nevojshme për të zhvilluar një tregtueshme produkt. Për shembull, trajtimin e ngarkesave të tepërt, motorët e aeroplanëve, sasi të mëdha të kafshëve të gjalla — kjo është diçka me interes për transportuesit e mallrave”. Pritet që kontrata për hartimin e terminalit ka për të rënë dakord vitin e ardhshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *