{:sq}Riga aeroporti do të dyfishohet xhiro nga 2025

{:sq}

Aeroporti Riga (RIX), udhëheqës qendër të Shteteve Baltike, duke shërbyer në 2017, pothuajse gjysma (6,09 milion njerëz) të totalit trafiku i udhëtarëve e të gjitha aeroportet në regjion, synon të konsolidojë saj pozitë udhëheqëse në fushën e transportit. Duhet të lehtësojë këtë hapjen e logjistikës qendër dhe në krijimin e një efektiv mjedisin konkurrues për kompanitë ajrore nga anijet dhe tepricat nga agjencitë.

Një shtysë të fortë për zhvillimin e transportit në kryeqytet aeroportin e Letonisë ishte pjesë të tij, në tranzit jo-ushtarake ngarkesës për nevojat e ISAF e trupave (International security assistance force — udhëhequr nga NATO-ja ushtarake ndërkombëtare të kontingjentit që veprojnë në Afganistan në 2001-2014) në Afganistan në vitin 2013-2014, tha ATO Këshilltar i Kryetarit të Bordit të ajrit port Arthur Kokars. Para se aeroporti është aktivisht zhvillimin e saj ndërkombëtar të udhëtarëve qendër, vëmendje e veçantë për këtë lloj aktiviteti është vetëm nuk është e paguar.

Pjesëmarrja në transportin e NATO-s lejuar Riga aeroporti jo vetëm për përvoja të shërbyer në një gjerë-trupin e ngarkesave të aeroplanëve të tilla si Boeing 747, por edhe për të përcaktuar strategjinë e ardhshme të zhvillimit të këtij segmenti të biznesit.

Kam

Sot ajror të mallrave në aeroportin e Riga nga agjencitë private, konkurruese, tha Arthur Kokars. Në territorin e hub janë katër ngarkesave depo me sipërfaqe totale prej 5 mijë m2, operatorëve të cilat janë kompania e Aviacionit Ngarkesave Tranzit Shërbimeve (VEPRAT e apostujve), të Gjitha Ngarkesave të Qendrës, dhe AG, Trajtimi KOLL. Përveç kësaj, për ruajtjen e mallrave dhënë më shumë se 10 mijë m2 hapësirë të hapur me konkrete kate.

Infrastruktura e vërtetë zbulim i madh, sipas këshilltarit, ka ndodhur në aeroportin në vitin 2014 me krijimin e një underground hydrant sistemit për karburant të gjithë — me 15 hydrants. Një investitor në këtë projekt u bë një prej furnizuesve të aviacionit të karburantit të kompanisë Rix Jet. “Të centralizuar stacioni i gazit na lejon për t’i shërbyer të madhe të avionëve në kohë të shkurtër të mundshme. — tha Kokars. — Nëse konvencionale çisterna nafte nevojë për 3-4 orë për të ngarkesës 100 ton nëpër makinat e sistemit, ne mund të dorëzojë brenda 30-40 minuta Si reale-world stats, ngarkim-shkarkim në njërën anë të plotë me trajtimin e merr 2.5–3.0 orë, e cila është një tregues i mirë për një ngarkesë të aeroportit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *