{:sq}Rritja e trafiku i udhëtarëve ndërmjet Rusisë dhe të pavarura (CIS) është rritur për 16%

{:sq}

E volumit të transportit të pasagjerëve në mes Rusi dhe vendet e CIS vazhdoi të përshpejtuar, dhe në shtator të arritur një të re kulmin me fillim të vitit në nivelin 15.9% (shërbyer 690,8 mijë persona). Në gusht, kjo shifër u regjistrua në 15.4 për qind në korrik të 8.0%. Por që nga fillimi i këtij drejtim kryesisht ka treguar dinamikën negative dhe një rritje të vogël është parë vetëm në prill dhe qershor (më pak se 1%). Të dhënat e tilla të ndjekur nga statistika të përditësuara Federale transportit ajror Agjencia për janar–shtator 2018

Në Përgjithësi, në fluturime ndërkombëtare shërbimet e ruse airlines kanë përdorur 5,081 milionë euro, e cila është 11.9% më e lartë se në të njëjtën periudhë në vitin 2017 Për rrugët mes Rusisë dhe shteteve të huaja jashtë CIS u trajtuan 4,390 milion euro (+11.3 për qind). Familje të trafikut tregoi një rritje prej 10.7% (6,806 milion njerëz të shërbyer). Numri i pasagjerëve në linjat ajrore të brendshme në shtator ka rënë me 4.1%, deri në 173.4 mijë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *