{:sq}Rritja e vëllimeve të mallrave dhe postës, në gusht të përshpejtuara për 5%

{:sq}

Ruse airlines, në gusht të vitin 2018, trajtohen 99 milionë ton mallra, pothuaj 5% më shumë se e njëjta periudhë e vitit të kaluar, të dhënat nga Federal transportit ajror Agjencia. E mëparshme kulmin shkalla në këtë vit u regjistrua në janar, kur rritja ishte 8.6%. Në shkurt, shkalla filloi të bjerë në Mars dhe e goditi të ulët të -7,7%. Megjithatë, në prill të volumit të mallrave ka filluar të rimëkëmbjes norma e rritjes ishte 0.6% dhe rritje me 2.6–2.7% në qershor–korrik.

Sipas të dhënave të specifikuara Federale e transportit ajror Agjencia, transportit dhe postë-rus airlines gjatë tetë muajve të parë të vitin 2018 rritur me 1.4% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Pesë më të madhe gruzoperevozchik kokat AirBridgeCargo airlines, duke i shërbyer nga janari deri në gusht, 382 mijë ton ngarkesës (rritje me 4.2%). Nizkobonitetnyh subjektit të ri ajrore “Aeroflot” — “Fitore”, ka vazhduar rritjen e shpejtë të, vëllimi i të përpunuara mallra zgarë nga janari deri në gusht të vitin 2018 u rrit në 138 herë (24.7 mijë ton). Siç është raportuar në kompani ATO.ru më herët, në këtë rast “, në përputhje me rekomandimin e Federale transportit ajror Agjencia” kjo shifër merr parasysh dhe të paguar për të bagazhit, dhe ngarkesave.

E mbetur tre transportuesit e parë të pesë treguesit janë në rënie: “Aeroflot” e ka ulur volumin e ngarkesave të trajtohen 1.1% (140 mijë ton), S7 Airlines (Siberi) 3.2% (21.6 mijë ton), “Rusia” (hyn në grupin “Aeroflot”) — 1.4% (20,4 mijë ton). Një vërehet rënie e treguesit të treguar një ngarkesë bartës “Vollga-Dnepr” (e tij “bija” është AirBridgeCargo), e cila është shërbyer nga 28.4% të ngarkesave më pak se në tetë muajt e parë të 2017 (rreth 17 mijë ton).

Udhëtarëve shërbimet ajrore në gusht filloi të vogla të rimëkëmbjes pas ngadalësim në korrik, kur kjo shifër arriti në 6.8% (kjo shifër është më e ulët që nga fillimi i vitit). Të gjitha, sipas Federale transportit ajror Agjencia e statistikave, në muajin gusht ajo ishte transportuar 31.6 milionë njerëz (një rritje prej 8.2%). E tyre të brendshme fluturime u shërbyer 14.8 milion njerëz (+9,3%), 16.7 milion ndërkombëtar të udhëtarëve. (+7,2%).

Numri i udhëtarëve kryhet në janar–gusht të vitin 2018 rritet me 10% dhe arriti deri 77 milion njerëz Në airlines të brendshme kryer pothuajse 46 milion njerëz (rritje me 9.7%), international — 31.4 milionë njerëz (një rritje prej 10%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *