{:sq}Ruse helikopter VRT500 do të jetë e pajisur me të huaj avionics nga Thales

{:sq}

Ruse dritë helikopter VRT500 do të jetë e pajisur me të fundit avionics FlytX kompani prodhuese Thales (selia në Francë). Zhvilluesi premtuese makinë — “VR-Teknologji” (pjesë e mbajnë “Helikopterë të Rusisë”) vazhdon të tërheqë huaj furnizuesit të VRT500, duke e bërë këtë projekt, në fakt, edhe në ato ndërkombëtare.

Çfarë është FlytX

Dielli do të merrni komplekse FlytX me një 15-inch me prekje që do të shfaqin informacionin rreth fluturimit, tha zhvilluesi i sistemit të ekspozitës Heli-Expo 2020 në Anaheim (Kaliforni, SHBA) 30 Janar.

Sipas Thales, FlytX (në versionin minimal) 30-40% më të vogla, më të lehta dhe më efikas të konsumit të energjisë në krahasim me të tjera moderne avionics. Bashkëveprimi në mes pilot dhe në bord sistemet ndodh nëpërmjet një të përmirësuar user interface.

Në sajë të teknologjisë së Thales IMA (Integruar Modulare Avionics), të cilat kanë qenë të certifikuar për shumë lloje të operuar avionë, në këtë sistem ju mund të shtoni funksione të reja ose ndryshoni ato ekzistuese, pa nevojën për të kushtueshme ri-certifikimit të procesit.

Garanci të sigurisë kibernetike nga Thales lejuar pilotët që të përdorni ndonjë aplikacione në kuadër të veçanta të fluturimit të misionit, duke përfshirë ato elektronike tableta (p.sh. Elektronike Fluturimit Qese), dhe vazhdimisht të mbajë kontakte të helikopteri me botën e jashtme.

Avionics FlytX plan të përdorin në të tjera helikopterë, në veçanti, në versionin me tre shfaq në Airbus ushtarake H160M.

Kujtoj se një të lehtë të vetme-motor VRT500, kompania ka zhvilluar një “VR-Teknologji”, fokusohet kryesisht në tregjet e huaja. Në mënyrë që të krijojë një konkurrues të produktit në new segment, kompania tërheq globale furnizuesit të aeroplanëve të pajisjeve.

“Bashkëpunimi me Thales në fushën e avionics për helikopterë parashikon nevojat e tregjeve të reja dhe ofron VRT500 zgjidhje unike të bazuar në intuitive, detyrë të orientuar ndërfaqet me prekje dhe të sigurisë”, — tha Drejtori i Përgjithshëm i “VR-Teknologji” Aleksandër Okhonko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *