{:sq}Ukraina ka humbur në Libi, të tretë Il-76TD

{:sq}

Të martën në Libi ishte goditur nga transporti ajror Il-76MD e ukrainës ajrore “Sievietes”. Kjo është e treta avionë të këtij lloji që ukrainas transportuesit të humbur në qiell mbi Libi për muajin e kaluar.

Informacion në lidhje me shkatërrimin e një ukrainas transportit aeroplan në Libi konfirmuar në faqen e tij në Facebook Zëvendës Ministri i informacionit të politikave të Ukrainës, Dmitry Zolotukhin. Ai gjithashtu pretendon se Il-76 bartnin ndihma humanitare nën patronazhin e lëvizjes ndërkombëtare humanitare dhe e kishte lejen për kryerjen e fluturimeve. “Sulmi ishte shkatërruar nga bishti i avionit, pak më e lënduar e operatorit të anijes e ekuipazhit dhe shkatërruar pasaportë dokumentet e Navigator” — tha Zolotukhin. Sipas raportimeve të vrarë në incident.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *