{:sq}Ukrainës ajrore humbur dy Il-76 në Libi

{:sq}

Granatimet mbi korrik 26 në Libi ishte shkatërruar dy transportit ajror Il-76TD, në pronësi të ukrainës ngarkesave airlines “Evropa e ajrit”. Pas incidentit, shteti aviacionit shërbimit të Ukrainës është pezulluar certifikata e operatorit ajror bartës.

Sipas blog BMPD, avioni me numër regjistrimi UR-CMC dhe UR-CRP u godit nga një koti grevë të gjatë betejës për aeroportin e al-Dzhufra. Si pasojë e tragjedisë vrarë komandanti i ekuipazhit të një avioni Vladimir Bujalski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *