{:sq}UPS do të dorëzojë paketa me drones

{:sq}

Amerikan gjigant për të Shprehin ofrimit të mallrave dhe postës, UPS njoftoi krijimin e subjektit të ri për shpërndarjen e mallrave duke përdorur funksionojnë avion UPS Fluturimi Përpara. Sipas publikimit të Aviacionit të Përditshme, në vjeshtën e këtij viti, kompania duhet të jetë i certifikuar sipas standardeve të Pjesë 135.

Pjesë 135 lejon kompanitë për të vepruar avion shumë më e vështirë se standardi Federale administrata e aviacionit (FAA) e Shteteve të Bashkuara Pjesë 107, që rregullojnë përdorimin komercial të drones peshon më pak se 55 paund (24,9 kg). Certifikata e këtij standardi do të lejojë UPS Fluturimi Përpara për të vepruar UAVs përtej linjës sytë, dhe në kohë të natës. Përveç kësaj, një operator mund të kontrollojë të shumta drones.

UPS nuk është kompania e parë që planifikon të përdorë të ofrimit të drones në Pjesë 135 certifikatë. Kompania e parë për të marrë e certifikatës së tillë për përdorim komercial i drones, ishte një Amerikane e Alfabetit të Krahut, shpërndarjen e parcelave të vogla në Virxhinia. Ky operator ka qenë i certifikuar për Pjesë 135 në prill të këtij viti. Një ngjashme certifikatë është i lidhur me Google Australiane kompani të dedikuara për ofrimin në periferi të Canberra. Përveç kësaj, në këtë moment, Uber është duke punuar për të marrë Pjesë 135 të shërbimit të shërbimit Uber Ha në San Diego (SHBA).

Në Mars të këtij viti, UPS, së bashku me sistemet zhvilluesi i saj për të ofruar mallra nga funksionojnë ajrore automjeteve Matternet njoftoi nisjen e një shërbimi për ofrimin e shërbimeve mjekësore mostra në Karolinën e Veriut. Për ofrimin e pajisjeve mjekësore, peshon rreth 2 kg mbi një distancë deri në 20 km shërbimit përdor quadcopter M2 kompani prodhuese Matternet. Funksionimit të këtyre aeroplanëve është kryer sipas standarteve Pjesë 107, e cila e bën të pamundur duke përfshirë fluturimet përtej linjës sytë, natën, dhe gjithashtu mbi njerëzit (vetëm nëse një leje të posaçme).

Certifikata Pjesë 135 do të lejojë UPS për të zgjeruar operacionet, tha kompania. “UPS drejton industrinë, kompania synon të mbetet në ballë të përdorim komercial i drones. Ky certifikim do të na lejojë për të zgjeruar shërbimet e tjera të spitaleve dhe mjekësore kampe në Shtetet e Bashkuara,” — tha kreu i shitjes UPS Kathleen Gutmann.

“Të drejtën për një Pjesë 135 është lajm i madh, tha Menaxher financiar UPS Richard Peretz. — Certifikatën nga FAA ne mund të bëhemi një nga të parët në qoftë se nuk të parë plotësisht të licencuar ajrore me një certifikatë që do të lejojë që një operator i drones, jo vetëm për kontrollin e automjetit jashtë shikimit, por edhe për të kryer fluturime natën. Kështu, ajo hap mundësi për të rritur tonë të tregut të shëndetësisë.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *