{:sq}”UTair — Helikopter shërbimeve” pothuajse gjysma kanë zgjatur Parku i drones

{:sq}

Ajrore “UTair — Helikopter i shërbimeve ka rritur angazhimin e saj flotë të drones nga pesë deri në tetë makinave. Re UAVs kanë më të lartë të fluturimit varg dhe të ju lejojnë për të bërë dhe për të transmetuar të komandimit të një më të mirë video, për shkak të kërkesës së klientit, tha ATO.ru Zëvendës Presidenti i zhvillimit të biznesit Vyacheslav Plaskin në Gidroaviasalon-2018.

Sipas një top Manager, për shkak të rritjes së nevojave të konsumatorëve të rregullt, të cilat përfshijnë udhëheqëse të ndërmarrjeve të karburantit dhe energjisë komplekse të Perëndimor në Siberi dhe në lindjen e konsumatorëve të rinj RAID drones në tetë muajt e parë të këtij viti është rritur më shumë se dy herë në krahasim me periudhën e njëjtë në vitin 2017, dhe që ishte rreth 10 mijë. km gjatë sezonit të lartë, “UTair — Helikopter shërbimeve” gjithashtu mund të shpejt të tërhequr më shumë UAV në kushtet e qerasë.

Një e veçantë ndarja e ajrore në funksionojnë sistemet e ka filluar operacion komercial të UAVs në janar 2017, Gjatë kësaj kohe, rri kot operatori fluturoi më shumë se 15 mijë km dhe numri i UAV pilotët tani qëndron në 12 njerëz.

“UTair — Helikopter shërbimeve” funksionon drones me një fluturim kohë prej 3-5 orë dhe maksimumi fluturim peshë deri në 15 kg për prodhimin e dy kompanive ruse — “Geoskan” dhe tani Zala Aero Grup. Ajrore re ATO.ru që një zgjedhje të tillë e UAV lejon për të zgjidhur të gjitha problemet aktuale që vjen nga konsumatorët. Përveç kësaj, për ta shtrijë zbatimin e drones, duke përfshirë rritjen e fluturimit kohë, dhe kështu të fluturimit në distancë, ajrore është duke konsideruar blerjen e UAVs, me një maksimum të marrë-off peshë të ngushtë për të, por jo më shumë se 30 kg.

Më parë, “UTair – Helikopter i shërbimeve të planifikuara për të siguruar rentabilitetin e projektit për të vepruar UAV deri në fund të 2017 dhe për të mbuluar të fillojë-up shpenzimet për trajnimin e njerëzve dhe blerjen e automjeteve. Vyacheslav Splashin konfirmuar se duke filluar nga shpenzimet e projektit deri më tani janë plotësisht të kthehet. “Por unë theksoj se UAV e tregut është në rritje, duke premtuar se tregut, por situata e tanishme kërkon investime të reja, — tha një top Manager. Në Përgjithësi, unë mendoj se përdorimi i UAVs është një premtuese dhe me kosto-efektive të projektit.”

Vyacheslav Plaskin gjithashtu vuri në dukje se përvoja e operative drones mundësojnë operatorit për të gjetur një më të pasur qasje racionale për zgjedhje të bashkëngjitni skedarë. “Nëse më parë ne u përpoq për të ul receptorin e telefonit në një koti dhe kamera dhe video kamera dhe termike imager, atëherë kuptova se shpesh për të kryer detyrat e konsumatorëve janë vetëm një lloj probleme, tha një top Manager. — Kur pesha e mostrës ul dhe e ul konsumin e energjisë me të njëjtin kapacitet bateri në bord, përkatësisht, rritja e efikasitetit të rri kot, d.m.th. të fluturimit varg”.

Duke qenë më e madhe helikopter operator në Rusi “UTair — Helikopter shërbimeve” nuk e kundërshton helikopterë, drones, dhe e sheh mundësinë e bashkëpunimeve në përdorim i përbashkët. Për më tepër, ajrore është duke marrë parasysh një sërë mundësitë e aplikimit të teknologjive të drones, helikopterë. Në veçanti, së bashku me kompaninë “Geoskan” është testuar për përdorim në helikopterë, e automatizuar në bord të sistemit të kontrollit të fotografisë ajrore. Megjithatë, sipas Plyaskina, për shkak të faktit se pajisjet e përdorura për UAV, janë në gjendje të miri të veprojë në shpejtësi, e cila fluturon me helikopter, ajo është dërguar tek prodhuesi për arsye të rishikimit.

Përveç kësaj, kompanitë ajrore janë një interesante e projektit të Qendrës për studime të politikave grupit “Kronstadt” për të krijuar një robotik sistemit të kontrollit për avionë. Supozohet se instalimi i këtij kompleksi në helikopter do të përdorin helikopter në pasdite për të kryer ajrore punon, duke përfshirë transportin e udhëtarëve, ekuipazhit në Bord, dhe natën si një funksionojnë ajrore të automjeteve. Funksionojnë helikopteri mund të programuar posaçërisht për të dorëzojë mallrat në të pajisur posaçërisht zonat. Sipas Plyaskina, kjo do të jetë një nga mënyrat e mundshme për zgjidhjen e problemit për të rritur shkallën e shfrytëzimit të mjeteve ajrore dhe rritjen e efikasitetit të kompanisë. Megjithatë, për të plotë përdorimi komercial i këtyre funksionojnë helikopterë do të kërkojë një ndryshim në kuadrin rregullator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *